Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

EU: Dežer u poseti Južnoj Srbiji

rssBookmark and Share

26.10.2012. Izvor:Agencija Tanjug

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer započeo je juče dvodnevnu posetu Preševu, Bujanovcu i Vranju.

EU: Dežer u poseti Južnoj Srbiji

On će tokom ove posete obići više projekata pomoći građanima koje podržava EU i razgovarati s predstavnicima lokalnih vlasti.

Dežer će danas u Preševu otvoriti Savetodavnu službu za građane, razgovaraće sa predsednikom opštine Ragimi Mustafom, a posetiće i Osnovnu školu "Ibrahim Keljmendi" u kojoj je zamenjena stolarija.

Ambasador EU u Bujanovcu će razgovarati s predsednikom opštine Nagipom Arifijem, a potom će se obratiti i poslanicima lokalne samouprave, najavio je program "EU progres".

Potom će obići projekat "Stvaranje preduslova za efikasno prostorno planiranje kroz uspostavljanje geografskog informacionog sistema (GIS)" u okviru programa "Exćange 3" i kancelariju Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine.

Dežer će se sutra, drugog dana posete, sastati s gradonačelnikom Vranja Zoranom Antićem, posetiće projekat unapređenja elektronske uprave grada, kao i radove na izgradnji jedinstvenog šaltera za izdavanje građevinskih dozvola i podršku biznisu.

Ambasador Dežer predaće ugovore o finansiranju 13 projekata organizacija civilnog društva i institucija lokalnih samouprava, za koje sredstva izdvajaju Evropska unija i Vlada Švajcarske preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama "EU progres".

Nakon toga, on će obići naselje Ćoška, u kojem se uz podršku EU realizuje uvođenja ulične vodovodne mreže a potom će posetiti vranjski "Biznis inkubator centar" i označiti početak radova na izgradnji trafostanice u selu Trebešinje.

Program "EU progres" ima za cilj da podrži razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije, podseća se u saopštenju. Za realizaciju tog programa EU će izdvojiti 14,1 milion evra, Vlada Švajcarske 2,5 miliona, a Vlada Srbije učestvuje sa 1,5 miliona evra.


#   EU
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima