Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradonačelink: Moja plata nije bila sakrivena

rssBookmark and Share

24.11.2013. Autor: Tanjug

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić reagovao je na pisanje portala "Južne vesti" koji ga optužuje da nije podneo prijavu koliku platu prima Agenciji za borbu protiv korupcije.

Gradonačelink: Moja plata nije bila sakrivena

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić objasnio je danas da njegova primanja nisu bila sakrivena, ali da Agenciji za borbu protiv korupcije nije odmah dostavio visinu primanja kao gradonačelnika, jer je skupštinski Administrativni odbor doneo tu odluku posle podnošenja prijave toj agenciji. "Zato u `stavci plata` na sajtu Agencije stoji nula", rekao je Perišić, komentarišući pisanje pomenutog portala da Agenciji nije podneo prijavu koliku platu prima.

"Tada nisam mogao da navedem cifru, jer nisam znao kolika će mi plata biti", objasnio je Perišić i dodao da je uredno prijavio svoja primanja na koja je platio i porez na dohodak građana. "Visina moje plate je objavljena u biltenu Gradskog veća, a o visini plate odgovorio sam i portalu koji piše o tome", kazao je Perišić.

"Moj propust je jedino što taj podatak koji je na više načina bio dostupan svima nisam i formalno dostavio Agenciji za borbu protiv korupije koja je do tog podatka mogla da dođe na više načina", napomenuo je niški gradonačelnik i dodao da će taj propust biti otklonjen.

Gradsko veće je na današnjoj sednici donelo odluku o formiranju Lokalnog antikorupcijskog foruma.

Na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije navedeni su iznosi primanja koje Perišić ostvaruje kao profesor na Medicinskom fakultetu i u niškom Kliničkom centru.


#   Gradsko veće   Zoran Perišić   Administrativni odbor
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima