Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradonačelink: Vraćamo dugove stre vlasti

rssBookmark and Share

17.02.2013. Autor: S.P. |

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je da su nove vlasti za sto dana rada uglavnom vraćale dugovanja koja su im ostavili njihovi prethodnici.

Gradonačelink: Vraćamo dugove stre vlasti
Cvetanović, koji je i lider Srpske napredne stranke (SNS) u Leskovcu, kazao je na konferenciji za novinare da je nova lokalna vlast u tom gradu zatekla dug od dve milijarde dinara i mnoge odluke o izgradnji komunalne infrastrukture bez tendera i druge dokumentacije.

"U proteklom periodu uglavnom smo vraćali dugove koje su napravili naši prethodnici. Zbog brojnih propusta u radu prethodne vlasti, nadležni organi moraće da preispitaju sve donesene odluke. Zbog nagomilanih dugova, na primer, dovedeno je u pitanje funkcionisanje Gradske direkcije za izgradnju", kazao je Cvetanović.

Prema njegovim navodima, nove vlasti su u međuvremenu uspele da vrateviše od 600 miliona dinara dugovanja.

"Danas se radi sporije ali uz strogo poštovanje tenderskih postupaka i uz prethodno pribavljanje svih dozvola i potrebne dokumentacije. To je uslov od koga nikada nećemo odustati", kazao je.

Cvetanović je ocenio da pri donošenju svih važnih odluka u tom gradu, postoji koaliciono jedinstvo. Pored SNS, vlast u Leksovcu čini 14 stranaka, među kojima su Socijalistička partija Srbije, Ujedinjeni regioni Srbije, Jedinstvena Srbija, Nova Srbija i Demokratska stranka Srbije.


#   Nova Srbija   Jedinstvena Srbija
@NovaSrbijaGONis @JS_domacinski @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima