Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Haradinaj ponovo "otima" Niš kroz novi kosovski ustav?! (VIDEO)

rssBookmark and Share

12.05.2017. Južna Srbija Info

Lider Alijanse za buducćnost Kosova (AAK) Ramuš Haradinaj izjavio je da Srbija treba da izbriše Kosovo iz preambule njenog ustava i zapretio da će, kada postane premijer, kosovskim ustavom utvrditi da je Kosovo do Niša.

Foto : screenshot
Foto : screenshot

"Ako Evropa i Amerika ne odrade ovaj posao, onda nam ne preostaje ništa drugo nego da uvedemo reciprocitet, dok oni drže Kosovo u svom ustavu, onda je red i na nas da trećinu njihove teritorije uvrstimo u našu teritoriju", rekao je Haradinaj u emisiji „Rokum rol“ na TV Rokum.

On je kazao da ukoliko postane premijer, a Srbija za to vreme ne izbriše Kosovo iz svog Ustava, onda cće on "ubaciti trecćinu njihove teritorije u našu, počevši od Niša".

- Neće više da se s nama poigrava loš komšija - dodao je Haradinaj, a prenosi portal „Info ks“.

Kako je rekao, trebalo bi da "neko dođe i uništi agendu Srbije kojom se ona ruga Kosovu", kao i da je on sam bio "plen ove agende, jer je više od tri meseca bio u pritvoru francuskih vlasti".

Haradinaj je rekao da bi „trebalo kazati Evropskoj uniji, a posebno SAD, da "mi nismo narod da se neko poigrava i ruga sa nama!".

- Na ovu temu Evropa ne radi ništa. Zahvalan sam Berlinu, koji je imao jasan pristup za mene, ali kada je u pitanju Brisel, ovo nije fer, jer se na Balkanu EU vidi kao strana koja ne može da uveri stranke da donesu teške odluke. Trebalo bi da reaguje Amerika i da Srbiji pokaže njeno mesto - dodao je Haradinaj.

info-ks.net,. gazetaexpress, TV Rrokum, Blic

VIDEO: Rrokum TV 


#   izbori   Kosovo i Metohija   Ustav   Ramuš Haradinaj
@haradinajramush @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima