Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

I pored Tadićeve naredbe, SDS ostaje zajedno u vlasti sa naprednjacima u Vranju?

rssBookmark and Share

Vranje 21.06.2016. RTV Vranje, Južna Srbija Info

Predizborne i izborne kombinatorike ne retko zbunjuju birače. Ko će s kim u vlast je uglavnom kontroverzna tema, a posebno kada na istoj strani sede do pre izbora suprotstavljeni tabori.

I pored Tadićeve naredbe, SDS ostaje zajedno u vlasti sa naprednjacima u Vranju?

I za Vranjance je ovo zanimljivo štivo jer u lokalnom parlamentu koji je konstituisan nedavno podršku naprednjacima koji imaju najviše odborničkih mandata, daju i odbornici SDS-a. Da li će tako ostati, znaće se uskoro - kaže Igor Andonov, sada zamenik gradonačelnika i predsednik Gradskog odbora SDS-a.
 
Odlukom predsedništva stranke, Gradski odbor SDS-a je raspušten.Takva odluka je doneta i u slučaju Opštinskog odbora ove stranke u Vranjskoj Banji. Međutim, odbornici ove partije su  odlučili da poštuju odluke svojih odbora i ne odustanu od saradnje sa Srpskom naprednom strankom. Za sada sve funkcioniše u formi džentlmenskog sporazuma ali se očekuje da koalicioni sporazum bude i zvanično potpisan.Zato se, kaže Andonov, neće odustati od saradnje sa Srpskom naprednom strankom na lokalu.

Andonov je na konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta izabran za zamenika gradonačelnika.To koaliciju SDS-a i SNS-a  u gradu čini još izvesnijom. U kojoj formi će ona egzistirati i to bi uskoro trebalo da bude poznato.

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić, raspustio je odbore ove stranke u 4 grada, među kojima je i Vranje. Uprkos tome, Andonov kaže da neće promeniti odluku o koaliciji sa naprednjacima  na lokalnom nivou i da Beograđani ne mogu znati šta je najbolje za Vranje.  


#   Vranje   SNS   Vranjska Banja   Boris Tadić   SDS   Gradski odbor   izbori 2016   Igor Andonov
@sns_srbija @socdemstranka @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima