Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Igor Novaković: Ja opstajem, a oni se menjaju!

rssBookmark and Share

06.08.2015. V.Milićević, Niške Vesti

Funkcioner SPS i bivši direktor Jugoistoka Igor Novaković protiv koga je tužilaštvo podiglo optužnicu za zloupotrebu službenog položaja kaže da je njegov sudski spor čist politički obračun.

Igor Novaković: Ja opstajem, a oni se menjaju!

On ističe da je bio svestan da će zbog političkih poteza koje je povlačio doći trenutak kada će se i s njim politički obračunati. Igor Novaković je bio osumnjičen za tri krivična dela, da bi tužilaštvo odustalo od dva i podiglo optužnicu za jedno. Bivši direktor Jugoistoka kaže da je od samog početka bilo jasno da u njegovim krivičnim prijavama nije bilo elemenata krivičnog dela.

 Novaković nije želeo da otkriva imena, ali je rekao da neće odustati od političke borbe i da će satisfakciju naći kada odgovorni budu tamo gde bi trebalo da budu.

“Ja znam da je ovo politička igra i znam ko u njoj učestvuje, i oni koji učestvuju znaju odlično ko su. Ja sam 24 godine u politici i moja porodica otprilike na desetak godina preživljava ovo isto. Posle svega ja opstajem, a oni se menjaju”, rekao je Novaković za Niške Vesti.

Kada od 103 svedoka 85 kažu da vas ne poznaju, to govori mnogo, kaže Novaković i dodaje da ko smatra da ovo nije politički proces taj je u velikoj zabludi.

Ja sam dovoljno mlad i nemam namere da prestanem da se bavim politikom. Baviću se politikom još sigurno 20 godina, i spreman sam da čekam ako treba i tih 20 godina na zadovoljenje pravde.

Novaković je najavio da sprema kontratužbe, ali da je još uvek rano da priča o tome. Isiče da ima sve spremljeno, samo čeka pravi politički trenutak.

“Po svim konvencijama svetskim, Ujedinjenih nacija, Evropske unije, meni su bila ugrožena ljudska prava, a za ugrožavanje tih prava i političku inkviziciju neko mora da snosi odgovornost. Onaj ko će da snosi odgovornost je upoznat sa tom činjenicom”, rekao je Novaković.

On dodaje da će tražiti novčanu odštetu koju će kada dobije da donira u humanitarne svrhe. Ali to mu neće biti dovolja satisfakcija.

“Satisfakciju ću naći kada odgovorni za ovo budu tamo gde bi trebalo da budu. Ovo će biti “n-ta” garnitura koju ću ja ispratiti u političku prošlost”, isakao je Novaković za naš portal.

Visoki funkcioner SPS-a kaže da neće odustati od političke borbe i dok god ima podršku baviće se političkim radom.

Kada od 103 svedoka 85 kažu da vas ne poznaju, to govori mnogo.

"Ko smatra da ovo nije politički proces taj je u debeloj zabludi i ovo nije jedini politički proces. Ja sam i ranije upozoravao na to, ali nažalost situacija je takva da takvi procesi nisu prisutni samo u politici nego i u privredi, ovde ima mnogo ljudi koji osećaju političke pritiske i koji su propatili zbog politike koja je vođena u zadnje vreme", rekao je Novaković.

Novaković i još pet osoba uhapšeni su početkom godine zbog, kako je saopstila policija, sumnji da su nameštali tender i izvlačili novac preko dve fantomske firme, a sve za vreme dok je Novaković bio direktor Jugoistoka. Zajedno sa Novakovićem, privedeni su i direktori ptreduzeća CIM Grupa Predrag Stoiljković i Bratislav Stoiljković, kao šef kabineta Igora Novakovića, Predrag Vlajković. Novaković se teretio i za preprodaju telefona nabavljenih preko Telekoma kao i za mahinacije sa automobilima, ali je tužilaštvo odbacilo ove optužbe.


#   SPS   Jugoistok   Igor Novaković   Predrag Vlajković   optužnica   ljudska prava   politika   Niške vesti   CIM Grupa
@socijalisti @EDJugoistok @redinmind @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima