Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Koliko je koštala Vučićeva poseta Nišu?

rssBookmark and Share

Niš 30.10.2016. Južna Srbija Info

Gradski odbor Pokreta za preokret u Nišu traži od nadležnih gradskih i republičkih organa da javnost obaveste koliko je koštala poseta predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića Nišu i da li je taj novac mogao biti iskorišćen za druge potrebe.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Tražimo od Grada Niša informaciju koliko je novca utrošeno za pripreme dočeka predsednika i članova Vlade i sa kojih budžetskih pozicija su korišćena sredstva.

Isto pitanje upućujemo i republičkoj Vladi. Građani Niša su bili svedoci da su pojedini radovi izvođeni mimo javnih nabavki i naprečac iako u Nišu ima drugih prioriteta. Napominjemo da je za tu priliku renovirana kasarna „Mija Stanimirović“, urađeno je dekorativno osvetljenje na fasadi Doma Vojske Srbije, nabavljena je oprema sa nameštajem za druženje ministara, pa čak i nekoliko špilova karata i šahovske table. Značajna sredstva potrošila su gradska preduzeća na peskarenje, farbanje i druge vrste uređenja delova grada u koje je treba da dođe premijer, piše između ostalog u saopštenju Pokreta za preoret.

Dalje u saopštenju...

Jasno je da je reč o trošenju više miliona dinara u marketinške svrhe, u gradu koji nema dovoljno novca za narodne kuhinje i u kojem većina građana žive ispod granice siromaštva. Mnogi od njih su morali da se isljuče sa sistema centralnog grejanja jer nemaju novca da  plate, pa se sada smrzavaju. Za ta sredstva ministri i premijer mogli su spavati i na Svetom Stefanu.

„Mi ne pitamo zašto je premijer razgovarao samo sa 23 odabrana građanina, iako se za razgovor javilo više hiljada ljudi. To smo i očekivali. Nismo očekivali da će progovoriti o teškom položaju žena, ali je mene lično iznenadio rečima koje je uputio majkama. Ipak pitamo gradonačelnika, koji se ponašao kao namesnik a ne gradonačelnik, da li je u Nišu bilo većih prioriteta od trošenja novca za ove potrebe. Pitamo gradonačelnika kada će opet gradska preduzeća farbati gradski mobilijar ili  je to samo rađeno da bi slika na RTS-u iz Niša, na kojoj je njegov stranački predsednik, bila lepša. Pitamo gradonačelnika odakle je nabavio bele kamenčiće da bi impresionirao premijera. Voleli bi da znamo i kada će opet farbati bandere i potkresavati zelenilo. Mi dobro gospodine gradonačelniče znamo kako je izgledao Niš prethodne četiri godine i kako izgelda danas kada nema TV kamera.

Tužno i besperspektivno i zaboravite Vučićeva obećanja, Niš će dobiti šipak i kažite nam koliko je sve to koštalo.“ - ističe Irena Izgić predsednik Izvršnog odbora GO Pokreta za preokret u Nišu.  


#   Niš   Aleksandar Vučić   Vlada Republike Srbije   Pokret za Preokret
@avucic @Vlada_SR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima