Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kuršumlija: Javna preduzeća kao sigurne kuće

rssBookmark and Share

Kuršumlija 11.02.2013. Stefan Radović

I ako su se svi političari u Kuršumliji kleli pre izbora da neće svuda gurati svoje ljude, da partije neće biti biroi za zapošljavanje, da javna preduzeća neće biti sigurne kuće stranačkih kadrova... Danas, talas stranačkog zapošljavanja u budžetskim firmama pretvara se u cunami, a ovaj proces se odvija bez ikakve kontrole.

Kuršumlija: Javna preduzeća kao sigurne kuće
Pedesetak ljudi, ili dva do tri novozaposlena dnevno, našla su uhlebljenje u Kuršumlijskim državnim firmama, a priča se da je to tek početak, i da pravo punjenje firmi vernim stranačkim kadrovima u ovom gradu tek predstoji.

Zapošljavanje, o kome se priča, je imenovanje Violete Jakovljević, tehničkog sekretara naprednjaka, i odbornika na mesto pomoćnika(ce) poverenika za izbeglice.

Inače, kako Južna Srbija saznaje od dobro obaveštenih izvora poverenik za izbeglice Slavko Milojković, već ima jednog pomoćnika. To je Đorđe Vukadinović, u čijem rešenju piše da je on pomoćnik poverenika. Zbog toga je nova vlast morala da pokaže više inventivnosti, pa su Violetino radno mesto krstili: Pomoćnik(ca) pomoćnika poverenika za izbeglice.

- Da, Jakovljevićeva radi u povereništvu za izbeglice, ali ne mogu više o tome da kažem pošto njeno zaposlenje nije u ingerenciji Veća - kaže naš izvor iz opštine Kuršumlija.

Situacija je različita od firme do firme. Recimo, insajderi iz Doma Zdravlja tvrde da u toj zdravstvenoj ustanovi svake nedelje dođe po jedna nova radnica. Naravno, direktorka te ustanove Uranija Petrović ovakve navode demantuje.

- Nikoga nemogu zaposliti bez saglasnosti resornog ministarstva, Kaže Petrovićeva.

No, po gradu se priča da je i jedna supruga odbornika baš njene stranke (DSS) novi radnik Doma zdravlja.

I ako smo pokušali da uzmemo izjavu predsednika opštine Kuršumlija Radoljuba Vidića u tome nes je sprečio novi radnik obezbeđenja na samom ulazu u zgradi opštine Kuršumlija, koji nam izigravajući gorilu nije dozvolio da odemo do kancelarije predsednika i ako smo se predstavili i pokazali novirasku legitimaciju.

Skoro zaposleni ''gorila'' inače debeo od ispijanja pića u jednom lokalnom kafiću, verovatno srećan jer je posao dobio na osnovu političke pripadnosti poručio našoj novinarskoj ekipi da dođe u četvrtak.

Inače, nova lokalna vlast u Kuršumliji odmah nakon izbora smenila je sve direktori javnih preduzeća i ustanova u tom gradu i na tim mestima postavila sve svoje partijske ljude od kojih mnogi uopšte nisu kvalifikovani za to radno mesto.

Lokalnu vlast u Kuršumliji sa 19 od 37 odbornika, čine SNS, DSS i SPS. U opoziciji su DS i URS. Do sada su na vlasti u Kuršumliji bili DS, URS i SPS.


Komentara: 0


#   Kuršumlija   Uranija Petrović   Južna Srbija region   Slavko Milojković   radno mesto
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima