Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Miting u Medveđi, ipak, bez Aleksandra Vučića

rssBookmark and Share

Medveđa 10.09.2015. Jugmedia, Južna Srbija Info

Iako je bio najavljen dolazak lidera SNS-a, premijer Vučić se nije pojavio na predizbornom mitingu u Medveđi.

Miting u Medveđi, ipak, bez Aleksandra Vučića

Ovih dana aktivirana je prava izborna artijerija vladajućih stranaka i njihov atak na ovo malo mesto, kojeg se retko sete u toku godine.

Sinoć je priređen i koncert Ace Lukasa, a teren su obilazili i mnogi ministri.

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić nije se pojavio na izbornom mitingu u Medveđi, kako je bilo najavljeno, ali je zato lider SPS-a i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić bio zvezda kome se najviše aplaudiralo.

On se na mitingu obraćao i opozciji i Albaniji i Albancima s juga Srbije, upozoravajući ih da se ne igraju vatrom i ne prave paralelu sa Zajednicom srpskih opština na Kosovu i Metohiji.

„Upozoravamo ih da u subotu u Preševu ne prave neku paralelu sa Zajednicom srpskih opština na Kosovu i Metohiji, upozoravamo ih da se ne igraju vatrom i da poštuju ustav i poredak Republike Srbije. To što je Srbija za dijalog, ne znači da je slaba, naprotiv, ona je jaka, najjača u poslednjih 20, 30 godina“, kazao je Dačić, osvrćući se na najave albanskih lidera o formiranje Zajednice opština na jugu Srbije.

On je kazao da je Srbija danas poštovana i cenjena u svetu i da o njoj loše govore samo predstavnici opozicije.

„Oni nisu opozicija vladajućoj koaliciji, oni su opozicija svojoj zemlji“, rekao je i osvrnuo se na zahteve opozicionih lidera za raspisavanjem izbora.

„Muka mi je kada Pajtić, Tadić i Čeda Jovanović traže izbore. Oni traže izbore, a boga mole da se ne dese izbori, jer će na izborima doživeti katastrofu. Kad čujem njih kako pričaju, dođe mi da i ja tražim vanredne izbore, jednostavno, da im damo tu terapiju, da izleče svoje komplekse, kojih nisu svesni. Narod je njima presudio još pre dve, tri godine. Nema povratka“, kazao je, uz zaključak da se radi o „margionalnoj grupi koja sebe naziva opozicijom“.

Kao i u svim svojim predizbornim govorima u leskovačkom kraju, Dačić je i ovoga puta konstatovao da je jug Srbije najviše davao u ratovima, a najviše gubio u miru, te da se takvo stanje mora promeniti.

Ponavljao se i lider Jedinstvne Srbije Dragan Marković Palma, pa, kao što je obećao i Leskovčanima na jednoj od predizbornih kampanja, tako je i Medveđenima danas obećao italijanske investitore i procvat njihove, travom obrasle, industrujske zone, a obećao je i pomoć u pronalaženju partnera za neudate devojke i neoženjenje muškarce.

Lider PUPS-a Milan Krkobaić i potredsednik SNS-a Nikola Selaković nisu se na ovom mitingu bavili visokom politikom.

Krkobać je govorio o potrebi da buduća lokalna vlast bude poštena i efikasna, a Selaković je izrazio uvernje da će predizborna koalicija Aleksandar Vučić- SNS, SPS i PUPS, koja nastupa pod sloganom: „Zajedno za bolju budućnost“, osvojiti svih 35 odborničkih mesta u lokalnoj skupštini.

Okupljenim stranačkim aktivisitima u sporstkoj hali u Medveđi, od kojih su mnogi pristigli iz Leskovca, Lebana i drugih mesta sa oko petanaestak autobusa, prvi se obratio Nebojša Arsić, prvi na listi ove koalicije i u svom govoru potencirao zajedništvo.

Obećao je timski rad, puteve i mostove, nove investicije i nova radna mesta, kao i razvoj turizma. „Mesta za one koji su u prethodnom periodu zaboravljeni“, kazao je i dodao da će oči cele Srbije biti u nedelju uprte u Medveđu.

Niko na ovom mitingu nije rekao zbog čega se nije pojavio lider SNS-a i premijer Srbije Aleksandar Vučić, čiji je dolazak dva dana zaredom najvaljivan iz sedišta te stranke u Leskovcu. Niko, doduše, nije ni pitao iz mase, koja je aplauzima i skandiranjima propratila Vučićeve pozdrave, koje je preneo Nikola Selaković.

Miting je, inače, počeo odavanjem pošte jutros preminulom Vladimiru Stamenkoviću, koji je bio prvi na listi Grupe građana „Za Gornju Jablanicu“.


#   SPS   SNS   Medveđa   Ivica Dačić   Aleksandar Vučić   izbori   investicije   radna mesta   Nikola Selaković   Dragan Marković   Dragan Marković Palma   Nebojša Arsić   Milan Krkobabić   jug Srbije
@socijalisti @sns_srbija @DacicIvica @avucic @selakovicnikola @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima