Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Musliju traži da se u Bujanovcu i Preševu primenjuje Ustav Republike Albanije

rssBookmark and Share

Bujanovac 05.03.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Jonuz Musliju predsednik Nacionalnog Saveta Albanaca, izjavio je da bi trebalo da se na opštine juga Srbije sa većinskim albanskim stanovništvom, primenjuje Albanski ustav.

Foto: Beta
Foto: Beta

Ustav Albanije kaže da sva prava Albanaca širom sveta, treba da brani država Albanija, rekao je za Sputnjik Jonuz Musliju, predsednik nacionalnog saveta Albanaca, povodom dolaska albanskog predsednika na jug Srbije.

Jednu od oštrijih izjava dao je potpredsednik SPS-a Branko Ružić: "Nemoguće je, čak i u bajkama da se Ustav neke države odnosi na deo druge države'', rekao je Ružić

Da podsetimo..

Albanski predsednik Bujar Nišani posetiće 7. marta Bujanovac, a predsednik te opštine Šaip Kamberi, izrazio je nadu da će poseta albanskog predsednika podstaći veće angažovanje Republike Albanije za Albance sa opština juga Srbije.

Komentara: 1


#   Bujanovac   Preševo   Ustav   Branko Ružić   Jonuz Musliu   Albanija   jug Srbije   Šaip Kamberi
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-0)

    zaks, 06.03.2017.:
    Dokle misle ovi šiptari da sebe smatraju ugroženom nacionalnom manjinom ,kako na KiM,Makedoniji,.Grčkoj,Crnoj Gori.I uvek sve dobijaju ratom i protestima. Ne treba im dati nikakva prava, a kamoli da primenjuju ustav republike albanije u srbiji.


[ Dodaj komentar ]