Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Naprednjak na Fejsbuku vređao novinarku "Blica"

rssBookmark and Share

16.09.2014.

Marko Stanković, šef protokola u niškom JKP “Naisus” i desna ruka direktora Vodovoda i doskorašnjeg narodnog poslanika Dejana Andrejevića (SNS) vređao je indirektno na “Fejsbuku” novinarku “Blica” i “Alo” Ivanu Anđelković, zbog pisanja o aferama u ovoj niškom javno komunalnom preduću.

Ivana Anđelković
Ivana Anđelković

Nakon teksta o tome da je Vodovod za 10 meseci platio skoro pola miliona dinara preduzetničkoj radnji čiji je vlasnik Markov otac - za medijsko praćenje na TV Jumbo, na njegovom “Fejsbuk” profilu u večernjim satima pojavio se uvredljiv komentar.

- Mala plava “nazovi” novinarka danima me proganja, očigledno “traži” nešto!, napisao je Stanković. Iako nigde nije pomenuo ime novinarke, jasno je bilo na koga je mislio.

Ko je “mala plava novinarka” i šta je to što “traži”, Stanković će po svemu sudeći morati da objasni i istražnim organima jer se ovakav vid objave može smatrati i ugrožavanjem sigurnosti novinara.

Njegova misao, naišla je na odobravanje šest osoba, od kojih je, treba napomenuti, jedna njegova sestra.

- Ovo nije prvi put da na moj račun dolaze uvrede iz SNS-a. Razumem ih da su besni zbog svega što se objavi u našim izdanjima, ali ne mogu da vređaju. Moj posao je da na neki način kontrolišem poslovanje javnih preduzeća I to mi pravo niko neće oduzeti. Za svaku uvredu biće prijavljeni I neka objašnjavaju nadležnim organima svoje ponašanje. Svoj posao obavljam savesno I odgovorno I o svemu što pišem imam dokaze. Nastaviću da radim kao I do sada, ne pristajem ni na kakvo “spustanje lopte” kao što su pokušali pojedini I ne vidim šta je tu nejasno, rekla je Anđelković.
 
Posle dva sata Stanković je verovatno shvatio šta je uradio, ili su reagovale njegove stranačke starešine, pa je obrisao komentar.

Andrejević je, da podsetimo, nekadašnji Perišićev šef kabineta I sekretar Gradskog odbora SNS u Nišu, na čijem je čelu upravo Perišić.

- Novinari koji pišu o aferama izloženi su pritiscima, pretnjama i uvredama svakog dana, nažalost, navikli smo. Pojedine moje kolege takođe doživljavaju uvrede, jer čim ne pišemo hvalospeve momentalno vređaju. Nama nisu potrebna izvinjenja, već da ne guše istraživačko novinarstvo I prestanu da vređaju čim napišemo neku istinu koja im ne odgovara, zaključuje Anđelković.

 


#   SNS   Blic   Marko Stanković   Ivana Anđelković   Naissus JKP
@sns_srbija @Blic_online @i_andjelkovic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima