Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nije dobar Seki Aleksić, a za vodovod je odličan

rssBookmark and Share

06.09.2014.

Marko Stanković je Andrejevićeva desna ruka u niškom Vodovodu, a već se nalazi na čelu njegove privatne firme „Prohrom“.

Nije dobar Seki Aleksić, a za vodovod je odličan

Marko Stanković ranije je bio voditelj i urednik na jednoj lokalnoj televiziji a srpskoj javnosti maestralno se predstavio 2010. godine, kada se prijavio na kasting za izbor kandidata za asistenta pevačice Seke Aleksić u sklopu rijaliti šou-programa „Moja desna ruka“.

Stanković se tada pred kamerama TV „Foks“ pohvalio tadašnjom stranačkom funkcijom - da je „šef info službe SNS u Nišu“, ali i da poznaje borilačke veštine aikido i džiju-džicu. Uzor mu je Berluskoni.


Sve Andrejevićeve afere

Andrejević se našao u žiži javnosti nakon što je „Blic“ otkrio da ne plaća redovno rate duga za komunalije, koji je veći od 438.000 dinara koji je preuzeo za stan u vlasništvu njegove majke, kao ni redovnu potrošnju. Potom je službeni automobil Vodovoda uslikan u ponoć ispred njegove zgrade jer ih je koristio kao svoja, a isti auto je uslikao i pre nekoliko meseci ispred Narodne skupštine u vreme zasedanja parlamenta. Nakon toga se saznalo i da ima privatnu firmu „Prohrom“ koja je više od 950 dana u blokadi za iznos od 672.000 dinara, te da je više od šest meseci paralelno bio direktor i svoje privatne firme i Vodovoda, a pored toga bio je na sedam funkcija istovremeno.

Prema podacima do kojih je došao „Blic“, Stanković je prvo zaposlen na mesto koordinatora fizičko-tehničkog obezbeđenja u Vodovodu, ali ga je Dejan Andrejević unapredio u šefa protokola.

- Marko prima platu 50.000 dinara. On nema velike obaveze, a prema mojim informacijama, čak koristi i službeno vozilo Vodovoda, koje ima osam sedišta - kaže naš sagovornik.

Prema saznanjima „Blica“, Stankovićevo radno mesto opisano je na sledeći način:
Obavlja „najsloženije protokolarne poslove koji se odnose na aktivnost i susrete direktora ili drugih članova direktorijuma preduzeća u gradu, zemlji i inostranstvu i neposredno sarađuje sa službama drugih protokola, stara se o realizaciji planiranih aktivnosti...“.

Izgleda da je Andrejić procenio da ovo nije prevelik zalogaj za Stankovića, čiji kvalitet sa druge strane Seka Aleksić nije prepoznala i nije ga angažovala za svog asistenta. Ipak, njegovi rezultati u „Prohromu“ mu ne govore u prilog pošto je ta firma skoro 1.000 dana u blokadi.
Stanković na kastingu kod pevačice

„Vaša pitanja u vezi sa zaposlenima u JKP ‘Naissus‘ prosledio sam nadležnoj službi i po dobijanju podataka od njih proslediću Vam odgovore u primerenom roku“, napisao je Andrejević u odgovoru na pitanja o zapošljavanju Stankovića. Sa Markom Stankovićem nismo uspeli juče da stupimo u kontakt, piše Blic.

 


#   SNS   Vodovod JKP   Seka Aleksić   Dejan Andrejević   Marko Stanković   Prohrom   Naissus JKP   radno mesto
@sns_srbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima