Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Narodna stranka: Izgradnja fontane na Trgu kralja Milana, primer bahatog trošenja novca

rssBookmark and Share

Niš 01.08.2019. Južna Srbija Info

"Grad Niš je 29.jula potpisao sporazum o izradi projektne dokumentacije za fontanu u okviru rekonstrukcije Trga kralja Milana koji je plaćen blizu milion dinara, tačnije 948.000 dinara!", piše u delu saopštenja Narodne stranke -Niš.

Narodna stranka: Izgradnja fontane na Trgu kralja Milana, primer bahatog trošenja novca

Previše gledanja ružičastih televizija je očigledno dovelo do toga da gradski funkcioneri počnu da veruju da živimo u informativnim emisijama televizije Pink. Da živimo u zemlji blagostanja, što ih je navelo da plate ovako veliku cenu za projektnu dokumentaciju jedne fontane! 

U gradu u kome preko 2.000 mališana čeka na upis u vrtiće i sve više građana koristi narodnu kuhinju, pomenuti novac je trebalo iskoristiti pametnije. 

Ovo nije ni prvi a verovatno ni poslednji put da naprednjački režim neprimereno troši gradski novac. Prošlog meseca grad je 580.000 dinara platio cvetnu dekoraciju pauna čija je uloga da ulepšava Čairski park. Čak i da je pomenuta cena realna, verujemo da bi se većina korisnika Čairskog parka složila da je tim novcem trebalo funkcionalizovati javni toalet, kako prolaznici svoje fiziološke potrebe ne bi obavljali u parkovskom žbunju.  

Na žalost, postoje stvari koje su gore od nenamenskog trošenja novca građana Niša na nevažne projekte. To je neuspešno ili nesposobno trošenje novca na projekte koje su za građane neophodni. 

Naprednjački režim je prošle godine platio 400 miliona dinara za izgradnju Južnog kolektora koji je prema rečima gradonačelnika Darka Bulatovića trebalo da reši probleme plavljenja. Kiša koja je pre tri dana poplavila Niš na najbolji način dokazuje da je pomenuti projekat nije uspeo.  

Narodna stranka postavlja pitanja: Ko je odgovoran za neuspeli projekat za koji je potrošeno 400 miliona dinara? I koliko još novca građana Niša će biti potrošeno na ‘’sitne’’ troškove poput ove projektne dokumentacije i cvetnih aranžmana? 

Verovatno će nam neka od sledećih poplava pružiti tačan odgovor. Jer je pored ovih vodenih gotovo izvesna i poplava narodnog nezadovoljstva zbog načina na koji bahata vlast troši njihov novac.


#   Niš   Trg kralja Milana   fontana   Narodna stranka
@StrankaNarodna @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima