Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lider NPS u Nišu Đorđe Stanković prvi put izašao u javnost sa porodicom povodom "Svetskog dana porodice"

rssBookmark and Share

15.05.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS), narodni poslanik i kandidat za gradonačelnika Niša ispred koalicije „Biramo Niš” Đorđe Stanković, obratio se javnosti povodom Međunarodnog dana porodice. Na fotografiji možemo videti, suprugu, ćerku i sina Đorđa Stankovića.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Niš ima potencijal da bude pravi porodičan grad u kojem će svako dete imati mogućnost kvalitetnog obrazovanja, ali pre svega bezbrižnog odrastanja u sigurnom okruženju, rekao je danas povodom Međunarodnog dana porodice potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS), narodni poslanik i kandidat za gradonačelnika Niša ispred koalicije „Biramo Niš” Đorđe Stanković. 

„Porodica je temelj i srž svakog društva. Da bi Niš postao porodičan grad, on mora imati sadržaje neophodne i dostupne svakoj porodici. Planiramo izgradnju 13 novih, tematskih parkova, koji će biti udaljeni najviše 10 minuta pešaka od svake tačke u gradu, kako bi deca imala pristup sadržajima za igru”, kazao je on.

Stanković ističe da će posebna pažnja biti posvećena rekreativnom sportu, kako bi se deci pružila prilika da treniraju sa profesionalcima i zdravo se razvijaju i dodaje da obrazovanje, kao jedan od temelja svakog društva, mora biti dostupno svakom detetu, pri čemu grad mora obezbediti udžbenike i kvalitetnije obrazovanje za sve. 

„Biramo Niš u kojem će vrtići biti dostupni svim porodicama. Roditelji imaju slobodu da odaberu da li žele da njihova deca idu u privatni ili državni vrtić, ali je neophodno da imaju podršku grada i da sva deca imaju iste uslove i mogućnosti”, dodao je on. 
Prema njegovim rečima, na kraju, a ujedno i na početku svake priče, ključno je gde se deca rađaju, a niško porodilište je, kako kaže, jedno od najzapuštenijih u Srbiji. 

„Garantujemo da ćemo obezbediti bolje uslove i izgraditi novu zgradu porodilišta. Kao roditelj obećavam da će Niš biti grad po meri svih porodica i najbolji grad za život u regionu. Nišlije to zaslužuju i Niš to može”, zaključio je Stanković


#   NPS Narodni pokret Srbije   lokalni izbori 2024   Đorđe Stanković   Biramo Niš koalicija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima