Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niške demokrate dobile nove predstavnike u Forumu penzionera i Forumu žena

rssBookmark and Share

29.10.2017. Južna Srbija Info

Demokratska stranka je zaokružila izborni ciklus izborima za Forum penzionera, Forum žena i Demokratske omladine. Gradski odbor DS Niš dobio je svoje predstavnike u novoformiranim predsedništvima, Slavoljub Stamenković izabran je u Predsedništvu FP, Svetlana Radovanović u Predsedništvu FŽ i Miomir Radović u Predsedništvu DO.

Niške demokrate dobile nove predstavnike u Forumu penzionera i Forumu žena

Demokrate su ukazale na težak položaj naših najstarijh sugrađana.

- Penzioneri, žene i mladi su delovi našeg društva koji se nalaze u najlošijem položaju. 

Pristojan život podrazumeva da svaki čovek ima mogućnost školovanja, zapošljavanja, stvaranja, porodice i uživanja u svojim penzionerskim danima.
Penzionerima je oteto preko 430 miliona evra penzija! Ako računamo i usklađivanje rasta troškova života i inflacije ovaj iznos je veći od 600 miliona evra! 

Iako je u vlasti stranka koja se deklarativno zalaže za penzionere upravo oni nisu položili ispit zaštite stečene imovine penzionera. 
Zato je DS formirao Forum Penzionera kao autentičnu potrebu da se u rukovodostvu stranke čuje i njihov glas. 

Ono što DS garantuje je DA ĆEMO PENZIONERIMA VRATITI PENZIJE! 
Znamo da će neki reći da je nemoguće. Isto su rekli i 2000. godine, ali mi smo vratili više od 10 penzija, dečijih dodataka i 15 milijardi maraka stare devizne štednje.

Žene u Srbiji u 21. veku imaju manja prava nego krajem prošlog veka. Srbija je zemlja u kojoj žene prilikom razgovora za posao uvek imaju pitanje više! A ako uspeju da se zaposle, onda imaju manju platu. 

Srbija je zemlja sa konstantnim porastom nasilja u porodici u kome su žrtve žene. DS je uvek štitila prava žena i danas naše poslanice i poslanici, vođeni politikom jednakosti, ravnopravnosti i solidarnosti, zastupaju politiku - poboljšanja kvaliteta života, uslova rada, stvaranja porodice. 

Suština politike DS je da žene imaju ista prava, istu platu za isti posao, pomoć prilikom vantelesne oplodnje, sklanjanje nasilnika iz porodice kao i oduzimanje oružja nasilnicima.
 
Za većinu stranaka mladi su budućnost. Za Demokratsku stranku su mladi i sadašnjost i budućnost! 

Svake godine više desetina hiljada građana napusti Srbiju, a među njima je najviše mladih.  Politiku koja podstiče odlazak mladih moramo da pobedimo! 

Zato smo u parlamentu ponudili poseban plan koji podrazumeva kvalitetno obrazovanje ali i olakšice prilikom zapošljavanja mladih kao i lakši dolazak do stana. Za mlade koji su roditelji, plan je da i deca koja se nisu upisala u vrtiće imaju subvenciju kao što imaju deca koja su upisana, kao i besplatne udžbenike i užinu, rečeno je juče na konferenciji za novinare u sedištu GrO DS u Nišu.


#   DS   obrazovanje   Mića Jevtić   forum žena   unutarstranački izbori   Forum penzionera
@demokrate @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima