Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niške demokrate traže javnu raspravu oko rekonstrukcije Kazandžijskog sokačeta?!

rssBookmark and Share

Niš 04.11.2017. Južna Srbija Info

"Gradski odbor DS Niš je uvek podržavao sve napore da se poboljša turistička ponuda grada Niša i da se sačuvaju sve one lokacije koje su prepoznatljive i koje privlače turiste u naš grad", rečeno je iz DS novinarima na konferenciji na otvorenom, povodom rekonstrukcije Sokačeta.

Niške demokrate traže javnu raspravu oko rekonstrukcije Kazandžijskog sokačeta?!

Međutim, način na koji je gradska vlast odlučila da rekonstruiše Kazandzijsko sokače smatramo krajnje neprihvatljivim. Kazandzijsko sokače je kulturno dobro i simbol starog Niša, i zato nije dobro u njegovu rekonstrukciju krenuti kao da se radi o nekom sokaku na periferiji grada.

Smatramo da je neophodno obezbediti javnu raspravu i u nju uključiti javnost i stručnjake sa Gradjevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu. Takodje smatramo da je nedopustivo uklanjati granitnu kocku samo zato sto će biti lakše da se postavljaju stolovi i stolice na nekakvim pločama. Da li je tračno da se kocka koja je ručno izradjena prodaje nekim Evropskim gradovima kojima očigledno ne smeta da njome budu popločane njihove centralne ulice? 

Mi smatramo da Kazandzijsko sokače treba rekonstruisati, skinuti kocku, ali ne bagerom već ručno i vratiti je posle rekonstrukcije podzemnih instalacija na celoj površini sokačeta. 

 

Komentara: 0


#   Niš   DS   gradska vlast   Kazandžijsko sokače   Mića Jevtić
@demokrate @


 


[ Dodaj komentar ]