Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novi ministar u Vladi Srbije iz Toplice

rssBookmark and Share

15.09.2013. Autor: M.Maksimović

Novi ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi republike Srbije je Tomislav Jovanović. Rođen je 1951. godine u selu Trbunje, opština Blace, gde je završio osnovnu školu. 1975. g. diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, magistrirao je 1979, a doktorirao 1983. godine. Redovni je profesor fiziologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Specijalizirao je medicinu sporta i kliničku fiziologiju. Završio je i subspecijalizacije balneoklimatologije i hiperbarične medicine.

Novi ministar u Vladi Srbije iz Toplice

Član je Evropskog udruženja za Hiperbaričnu i Podvodnu Medicinu (EUBS), Komiteta EUBS-a za poslediplomsko usavršavanje, Srpskog Lekarskog društva (SLD), Predsednik sekcije SPD-a za balneoklimatologiju, član Društva fiziologa Srbije i član i predsednik organizacionog odbora niza stručnih i naučnih skupova, kako domaćih tako i međunarodnog značaja.

Tomislav Jovanović je autor i koautor preko 300 naučnih radova štampanih u međunarodnim i domaćim časopisima i referisanih na domaćim i inostranim naučnim skupovima. Takođe je autor i koautor 8 knjiga kategorisanih kao monografije, 3 udžbenka za redovnu i 4 za poslediplomsku nastavu.

02. septembra pred poslanicima Skupštine Srbije, sa još deset novih ministara u rekonstruisanoj Vladi RS, položio je zakletvu i preuzeo resor prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Isto mesto - ministra prosvete, u Vladi Milana Stojadinovića (1935-1938) zauzimao je Blačanin Dobrivoje Stošović, a potom (1938-1939) mesto ministra šuma i rudnika.


#   Tomislav Jovanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima