Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obradović: Nema posla za obrazovane

rssBookmark and Share

Mala Plana 05.10.2011. Autor : S.Radović |

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović,obišao je u sredu gradilište za novu osnovnu školu u naselju Jugbogdanovac kod Merošine.

Obradović: Nema posla za obrazovane

Nakon obilaska gradilišta za novu osnovnu školu u naselju Jugbogdanovac kod Merošine , ministar prosvete i nauke Žarko Obradović svečano je otvorio novoizgrađeni objekat Osnovne  škole “ Svetislav Mirković Nenad“ u naselju Mala Plana kod Prokuplja.

Pre nepune dve godine, ministar prosvete i nauke prof. dr Žarko Obradović obećao je da će biti izgrađen novi školski objekat Osnovne  škole “ Svetislav Mirković Nenad“ u Maloj Plani kako bi se obezbedila sigurnost učenika jer se nastava odvijala u staroj školskoj zgradi.

Novi objekat izgrađen je sredstvima koje je obezbedilo Ministarstvo prosvete i nauke.

-Srbija je zemlja u tranziciji, privatizacija nije dala očekivane rezultate, nije došlo do otvaranja novih radnih mesta ni za one sa fakultetskim diplomama, rekao je Obradović.

Obradović je rekao da građani, ipak, imaju veće šanse da nađu posao ako su visoko obrazovani i da su u tom slučaju sposobniji i da se brzo prekvalifikuju.

Govoreći o ulaganjima u visoko obrazovanje, Obradović je rekao da je Srbija u protekle tri godine otvorila četiri fakulteta i sagradila 23 školske zgrade.

Obradović je podsetio da je otvoren Fakultet za hotelijerstvo u Vrnjačkoj Banji, Visokoškolska ustanova u okviru Vojnemedicinske akademije, odeljenja Pravnog i Medicinskog fakulteta iz Niša u Medveđi, a da je u planu i otvaranje Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu.


#   Žarko Obradović   Mala Plana   Ministarstvo prosvete   Visoko obrazovanje   Jugbogdanovac
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima