Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odbornici zabranili Živojinu Stefanoviću da koristi ime Leskovac u imenu udruženja

rssBookmark and Share

Leskovac 08.09.2015. JugMedia

Odbornička većina u Skupštini grada opozovala je saglasnost za upotrebu imena grada Leskovca u nazivu Udruženja građana „Liga za Leskovac“.

Odbornici zabranili Živojinu Stefanoviću da koristi ime Leskovac u imenu udruženja

Živojin Stefanović, osnivač udruženja, u žučnoj raspravi je najavio da će tužiti grad zbog ove odluke i najavio da će se u subotu učlaniti u jednu političku stranku (čije ime nije želeo da saopšti) i povesti narod na ulice.

„Ta partija ima simpatizere i članove koji su jaki borci, a Žika dobro laje, pa kad izađemo na ulicu neće vam biti lako“ kazao je Stefanović.

Predlog za „ukidanje“ imena podnela je Odbornička grupa Aktivna Srbija – Pokret veterana – Monarhistička stranka jer je, kako je objašnjeno, nakon raskola u tom udruženju, javnim nastupima zbog međusobnih sukoba oko prevlasti „povređeno dostojanstvo lokalne samouprave i grada Leskovca“.

„Mi želimo da sprečimo narušavanje ugleda grada“ istakao je Miloš Ilić, odbornik Aktivne Srbije koji je obrazlagao predlog.

Živojin Stefanović, međutim, tvrdi da je reč o politički instruisanoj odluci.

„Znam ja od koga to ide – od bivših radikala. Pa vas pitam dragi naprednjaci, zašto se bojite Lige za Leskovac? Vama smeta Žika Žmigavac i 3.200 iz tog udruženja koji su krenuli za mnom. To vam smeta! Ne možete nas uništiti – jači smo od sudbine!“, uzvikivao je za govornicom.

Stefanović je sve vreme molio odbornike da ne glasaju za ovaj predlog i nazivao ga „nasiljem većine“.

„Bivši radikali, sada se nazivate nekakvim demokratama, a kod vas je demokratija samo boj i mržnja! To će i građani da vam kažu na izborima. I ja ću se kandidovati ako izbori budu većinski, a onda ćete imati u meni najozbiljnijeg kandidata za gradonačelnika“ kazao je Stefanović.

Njemu je odgovorio i gradonačelnik Goran Cvetanović i poručio mu da ga svi u skupštini izuzetno uvažavaju i poštuju.

„Vi ovde gospodine Stefanoviću mešate jare i pare i to ne radite slučajno. Jedino što odbornička većina smatra je da vaše udruženje više ne treba da se zove tako. Sve ostalo činite i radite kako vam je volja. Ja vam lično želim puno uspeha u daljem političkom delovanju i puno zdravlja“ kazao je gradonačelnik.

Rasprava je trajala čak sat vremena što su kritikovali odbornici opozicije.

„Kako ste smeli da dozvolite da se ovde toliko dugo raspravlja o ovako smešnim stvarima dok vam građani gladuju? Pa budžet ste usvojili za 15 minuta a da građani i dalje ne znaju gde se troše njihove pare“, zaključila je odbornica SDS-a Ana Volf.

JugMedia


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Živojin Stefanović   Pokret Veterana   SDS   Liga za Leskovac   Miloš Ilić  
@CvetanovicG @socdemstranka @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima