Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovac: Opozicija napustila gradsku skupštinu

rssBookmark and Share

Leskovac 29.12.2017. FoNet

Svi opozicioni odbornici su napustili skupštinsku salu odmah nakon početka sednice Skupštine grada Leskovca, a ključna primedba bila je da skupština funkcioniše na totalitaran i autokratski način.

Wikipedia
Wikipedia

"Ne poštuje se poslovnik i ne poštuju se odbornici opozicije, mada je to za poštovanje odbornika više stvar lične kulture. Veći problem je nepoštovanje poslovnika, jer se glasa o stvarima o kojima ne sme da se glasa, jer je poslovnikom jasno predviđene", rekao je za FoNet Nenad Zdravković iz Socijaldemokratske stranke (SDS).

"Skupština se pretvorila u mesto gde se korupcija, kriminal i pljačka u ovom gradu legalizuju usvajanjem određenih zakonskih odredbi. To objašnjava zašto se zakazuje sednica skupštine 28. decembra, a imamo kao tačke dnevnog reda izmenu plana poslovanja nekih lokalnih preduzeća. Kada će oni izmeniti svoje poslovanje, 29. decembra. To je jedini radni dan do kraja godine! To je samo jedan pokušaj da se pojedina nezakonita poslovanja u toku godine prikriju određenim zakonskim aktima", rekao je on.

Kao značajnu stvar Zdravković navodi i da od postojanja leskovačkog parlamenta nikada sva opozicija nije napustila lokalni parlament.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je rekao da se opozicija pre deseta dana dogovorila da napusti sednicu Skupštine i da nije tačno da su to uradili zbog njenog njenog današnjeg početka.

Skupštinsko zasedanje su napustili odbornici SDS-a, DS-a, kao i odbornik Dveri.


#   Leskovac   DS   Goran Cvetanović   skupština   kriminal   Dveri   Nenad Zdravković   SDS   opozicija
@demokrate @CvetanovicG @SPDveri @socdemstranka @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima