Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Perišić: Koalicija sa URS-om više ne postoji

rssBookmark and Share

15.08.2014. Tanjug

Gradonačelnik Niša i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zoran Perišić rekao je danas da koalicija sa Ujedinjenim regionima Srbije u Nišu više ne postoji.

Perišić: Koalicija sa URS-om više ne postoji

"URS je najpre na sednicama Skupštine grada a zatim i na konferencijama za novinare nastavio sa napadima na vladajuću koaliciju, na SNS i mene lično", rekao je Perišić novinarima.

Perišić je kazao da smatra da je time raskinut prvi član koalicionog sporazuma o zajedničkom nastupu.

Gradonačelnik Niša je najavio da će na septembraskoj sednici Skupštine grada biti preispitan rad svih funkcionera, pa i njegov.

Prema njegovim rečima, oni koji rade dobro i profesionalno svoj posao ostaće na svojim mestima bez obzira u ime koje političke opcije su došli na ta mesta.

Trćina odbornika u Skupštini grada promenila je "stranačke boje" od poslednjih lokalnih izbora, ali su ti prelasci doprineli da lokalna vlast bude brojnija i bez URS-a, pokazalo je "prebrojavanje " u lokalnom parlamentu pre početka letnje pauze.

Odbornička grupa SNS broji 20 odbornika, uz nju su još dva odbornika Nove Srbije (NS). 

Lista SNS sa NS maja 2012. osvojila je 17 odborničkih mesta.
Socijalisti i njihovi partneri na početku su imali 10, a sada ih je 11 odbornika, dok se odbornička grupa URS-a smanjiila sa prvobitnih 11 odbornika na pet, ali oni koji su ih napustili "pojačali" su SNS".

Među odbornicima URS-a bili su i članovi Niške regije koja je kolektivno pristupila naprednjacima.

Demokrate koje su na početku imale 15 mesta podeljeni su na one koji su podržali Borisa Tadića i one koji su ostali u DS.

Dve odbornice su napustile odbornički klub demokrata i prešle u klub "Niška riča" koji je nastao od ranijih odbornika Liberalno-demokratske partije (LDP).
"Niška priča" kao pokret potpisala je sporazum o sradnji sa Socijaldemokratskom partijom Srbije Rasima Ljajića.

LDP je na početku imao četiri odbornika, a sada je u lokalnom parlamentu ostao samo jedan.
Demokratske stranke Srbije zadržala je svoja četiri odbornika. DS S je na početku sa SNS potpisala poseban sporazum o saradnji.


#   DS   SNS   URS   Zoran Perišić   LDP   Niška priča     Novi Niš
@demokrate @sns_srbija @regionisrbije @ProfdrPerisic @ldp @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima