Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pokret "Dosta je bilo" traži prevremene lokalne izbore u Nišu

rssBookmark and Share

10.10.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici pokreta "Dosta je bilo" u Nišu zatražili su raspuštanje gradskog parlamenta i vanrede izbore, zbog kako kažu političkih odluka Komisije za izbor direktora i katastrofalnog stanja u budžetu.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Marija Ranđelović iz pokreta "Dosta je bilo" i predsednica skupštinske komisije za praćenje primene etičkog kodeksa, između ostalog, smatra da je Komisija radila netransparentno, vremenski predugo i po njenim rečima nezakonito.

Podsetio, Komisija za izbor direktora, dostavila je krajem prošle nedelje dopis u kome piše da je Komisija nakon završeta izbornog postupka dostavila rang listu kandidata Gradskom veću i da određeni broj prigovora zahteva, primedbi i obaveštenja koji je stigao Gradskom veću, Skupštini grada Niša kao i samoj Komisiji, NIJE DOPUŠTEN, što prktično znači da navedeni ne mogu odlučivati o prigovorima, već je za to nadležan isključivo Sud i to nakon okončanja izbornog postupka.

Foto: Južna Srbija

Šef odbornčke grupe "Dosta je bilo" u SG Niša Srđan Nonić, kaže da je Grad praktično u v.d. stanju i ističe da pored krize izazvane neizborom direktora javnih preduzeća, niko ne vodi računa o budžetu, a da se pritom dug uvećava sve više.

Iako bi sednica Skupštine grada trebalo da se održi 16. ili 17. oktobra, odbornici "Dosta je bilo" neće prisustvovti ukoliko ne bude direktnog tv prenosa.

Nonić smatra da gradska vlast namerno ne želi da građani vide šta se dešava u niškom parlamentu i da su nesupeli tenderi za televizijski prenos samo farsa.


#   budžet   Južna Srbija region   Skupština grada Niša   gradska vlast   Dosta je bilo   TV prenos   Marija Ranđelović   Srđan Nonić   Komisija za izbor direktora
@DostaJeBilo @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima