Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Političke stranke u Nišu imaju 10 puta manju kiriju od tržišne, a evo kako je plaćaju

rssBookmark and Share

Niš 18.11.2014. Niške vesti, JSI

Iako dobijaju poslovne prostorije po beneficiranoj ceni, deset puta nižoj od tržišne, političke stranke ne plaćaju redovno kiriju i gradu Nišu duguju 648.000 dinara. Postoje i dobri primeri, kao što možemo da vidimo na tabeli.To su stranke koje nemaju dugovanja za zakup poslovnog prostora.

Političke stranke  u Nišu imaju 10 puta manju kiriju od tržišne, a evo kako je plaćaju

U Upravi za imovinu potvrđuju da su zatražili iseljenje URS, LDP, DHSS i Demokratske levice Roma, dok je naplata zaostalih kirija od 407.000 dinara pokrenuta sudskim putem.

DS, DSS i Politička stranka Zeleni Srbije obavešteni da će biti utuženi ako ne plate dugove od ukupno 241.000 dinara.

URS za prostorije u Ulici generala Milojka Lešjanina u strogom centru Niša, površine 155 kvadrata, duguje skoro 150.000 dinara, jer kiriju od svega 16.708 dinara nisu plaćali mesecima.

Paušal koji naših 11 odbornika u Skupštini grada dobijaju koristi se za plaćanje prostorija stranke. Na našoj poziciji na računu grada imamo skoro milion dinara, ali je problem što se taj novac prebacuje direktno centrali stranke čiji je račun u blokadi. Nismo oštetili budžet jer ima para za te namene. Ukoliko bi se našao način da se plati direktno, a ne preko centrale stranke sve bi bilo namireno odmah. U svakom slučaju, sudskom naplatom će se zaostale kirije sigurno namiriti - kaže lider URS u Nišu Branislav Jovanović.

 

U LDP, koja već mesecima ne plaća kiriju od 9.000 dinara za lokal od 67 kvadrata u Ulici Koste Stamenkovića, kažu da više nemaju načina da plaćaju kiriju. Vratili su lokal, ali će dug od 84.460 dinara grad morati da naplati sudski.

Nemamo novca za kiriju i troškove. Poslednje dve godine sami smo uspevali od dnevnica funkcionera i priloga članova Gradskog odbora da prikupimo novac za kiriju, ali je to u ovoj godini postalo nemoguće zbog krize. Ispraznili smo lokal i vratili ga gradu a dug će platiti centrala stranke, jer mi nemamo status pravnog lica, kaže prof. dr Srđan Pešić, menadžer LDP u Nišu.

Komentara: 0


#   Niš   LDP   Branislav Jovanović   Srđan Pešić   kirija   političke stranke
@ldp @


 


[ Dodaj komentar ]