Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predsednik DS Bojan Pajtić juče posetio Niš

rssBookmark and Share

01.03.2015. Južna Srbija Info

Demokratska stranka, je veoma važna za Srbiju i bez nje je nemoguće zamisliti demokratizaciju države, izjavio je je njen predsednik Bojan Pajtić prilikom posete u Nišu a povodom obeležavanjea 25 godina postojanja ove stranke.

Foto NTV
Foto NTV

Demokrate su organizovale i tribinu “znanje” kojoj je prethodila akcija u centru Niša gde su razgovarali sa Nišlijama o problemima u gradu.

Predsednik DS Bojan Pajtić rekao je da su u januaru mesecu plate manje za 21% nego u decembru.

Posebno je istakao da je DS upozoravala Vladu da će se to dogoditi ukoliko se budu smanjivale plate i penzije u javnom sektoru za 10%.

“Upozoravali smo da će to dovesti do umanjenja primanja u svim sektorima, dakle i u privatnom, zbog toga što će doći do recesionih procesa, zbog toga što će doći do smanjenja prometa u maloprodaji, zbog toga što će oslabiti privreda”, rekao je Pajtić.

On je ocenio da je dramatično smanjenje plata od 21% za samo mesec dana i apelovao na Vladu da još jednom posluša DS da angažuje i stručnjake iz DS.

Predsednik DS istakao je da će od smanjenja plata i penzija u javnom sektoru ušteda biti 350 miliona evra, a da je Srbiju samo jedan propust ministra Lazara Krstića koštao 786 miliona evra i to tako što nije konvertovao dug Srbije iz dolara u evro, iako je bilo potpuno očigledno da će evro u odnosu na dolar slabiti s obzirom na recesiona kretanja, na krizu evrozone i sukobe u Ukrajini.

“Apsolutno je bilo očigledno, ne ekonomistima nego svakom da će evro slabiti u odnosu na dolar. Oni su to propustili da to urade i džabe se sada smanjuju plate i penzije jer ušteda ne može biti kada se država ne vodi na jedan ozbiljan i odgovoran način uz znanje koje je neophodno da bi se država vodila” podvukao je Pajtić.


#   DS   godišnjica   poseta   tribina   Bojan Pajtić
@demokrate @PajticBojan @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima