Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predstavnici opozicije u Nišu potpisali protokol o nesaradnji sa SNS i njihovim partnerima pre i tokom lokalnih izbora

rssBookmark and Share

Niš 11.04.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Danas su predstavnici opozicionih političkih stranaka, udruženja građana i aktivisti potpisali Protokol o nesaradnji sa aktuelnom vlašću SNS-a i njihovim koalicionim partnerima tokom i nakon redovnih lokalnih izbora u Nišu. Na skupu se nije pojavio nosilac grupe "Dr Dragan milić".

Foto: T.K.
Foto: T.K.

Inicijatorka ovog protokola, Tamara Milenković Kerković iz Dveri, istakla je da je razlog za potpisivanje to što je bilo mnogo "preletača" koji su se nakon izbora pridruživali SNS-u. Ova inicijativa ima za cilj da ojača jedinstvo opozicionih političkih subjekata i da se izbegne prelazak članova u vladajuću stranku nakon izbora.

Na osnovu potpisivanja Protokola o nepriključivanju sa aktuelnom vlašću SNS-a i njihovim koalicionim partnerima, može se zaključiti da postoji sklonost opozicijskih političkih subjekata u Nišu za saradnju na lokalnim izborima. Međutim, da li će opozicija nastupiti zajedno na izborima za sada nije sigurno, pošto se ovaj protokol može shvatiti i kao izraz namere da se izbegnu mogući "preletači" koji bi nakon izbora prešli u vlast.

Još uvek treba posmatrati dinamiku i razvoj situacije u narednom periodu kako bi se odredilo da li će opozicijski subjekti zaista nastupiti zajedno na lokalnim izborima u Nišu.

Protokol o nepriključivanju, nesardnji sa aktuelnom vlašću SNS-a i njihovim koalicionim partnerima pre i nakon lokalnih izborim u Nišu potpisali su predstavnici Dveri, Stranke slobode i pravde (SSP) Narodnog pokreta Srbije (NPS), Zeleno-levog fronta, SRCA, Zajedno, Pokreta slobodnih građana, Narodne stranke, Novog lica Srbije - "Niš, moj grad", POKS-a, "Volim Niš - Niš se pita", Dosta je bilo, "Niš, moj grad" - Novog DSS-a, Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke i nestranački aktivisti Miloš Bošković i Danijel Dašić.

 

 


#   Niš   DS   NPS Narodni pokret Srbije   Socijaldemokratska stranka   Dosta je bilo   Koalicija Niš moj grad   Miloš Bošković   Narodna stranka   Stranka slobode i pravde   Tamara Kerković   Novi DSS   Novo lice Srbije - Niš moj grad
@demokrate @DostaJeBilo @StrankaNarodna @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima