Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Presuda u Bujanovcu: Zbog albanske zastave kažnjena Demokratska partija

rssBookmark and Share

Bujanovac 25.11.2016. V.P. Blic

Zbog isticanja zastave Albanije na stranačkom objektu u Ulici Petra Drapšina 2, vranjski Prekršajni sud u Bujanovcu sa 100.000 dinara kaznio je Demokratsku partiju.

Nagip Arifi Foto: V. P. / RAS Srbija
Nagip Arifi Foto: V. P. / RAS Srbija

Lider stranke i doskorašnji predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi iz Velikog Trnovca platiće globu od 10.000 dinara,jer je odgovoran što se zastava strane države zavijorila još 28. novembra 2014. godine u 8 časova.

U presudi se navodi da pored albanske nije bila istaknuta zastava Republike Srbije. Prekršajni sud u Bujanovcu je posle dve godine najzad primenio kaznenu klauzulu Zakona o izgledu i upotrebi grba,zastave i himne Republike Srbije.

U opštini Bujanovac od 21. do 28. novembra sve je u znaku tradicionalnog obeležavanja Dana zastave, nacionalnog praznika Albanije.

Očekuje se da će na stranačkim i zgradama Nacionalnog saveta Albanaca i opština u Preševu, Bujanovcu i Medveđi ponovo da budu postavljene zastave Albanije.

Državni organi zahtevaju od Albanaca koji žive na jugu Srbije da osmisle svoju nacionalnu zastavu, onako kako predviđa Zakon o nacionalnim manjinama.

U tom slučaju Albanci bi stekli pravo da svoju zastavu stalno koriste.

Politički lideri na ovaj zahtev još nisu pristali.

Komentara: 0


#   Bujanovac   Nagip Arifi   Albanci   predsednik opštine   zastava   Prekršajni sud   Demokratska partija
@


 


[ Dodaj komentar ]