Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokuplje: Pregovori SPS i SNS o koaliciji

rssBookmark and Share

12.09.2012. Izvor : Agencija TANJUG

U Prokuplju su u toku intenzivni pregovori predstavnika Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske napredne stranke (SNS) o formiranju nove koalicije i promeni vlasti u tom gradu, potvrdio je danas Tanjugu predsednik opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije u Prokuplju Ljubiša Đurković.

Prokuplje: Pregovori SPS i SNS o koaliciji

Đurković, koji trenutno obavlja funkciju predsednika Skupštine Prokuplja, rekao je da će ““kada se bude desilo to što je izvesno obavestiti javnost““.

-Šta će se dešavati narednih dana ja zaista u ovom trenutku ne bih mogao pouzdano da vam kažem , rekao je Đurković.

On je istako da je razgovarao i sa predsednikom Izvršnog odbora SPS-a Brankom Ružićem o promeni vlasti u Prokuplju, koga je upoznao sa kompletnom političkom situacijom, ali i opštem stanju u tom gradu.

Đurković je preneo da je prilikom tog razgovora rečeno da se ne sme odstupati od onoga što je do sada postignuto, ali da iz centrale u Beogradu još nije dobio nikakve zahteve i rokove o prekomponovanju vlasti u Prokuplju. On je dodao i da nije tačno da je ovih dana potpisan bilo kakav sporazum sa Srpskom naprednom strankom.

Predstavnici SNS-a u Prokuplju su više puta pozivali SPS da napusti koaliciju sa DS-om kako bi zajedno formirali lokalnu vlast u tom gradu.

Lokalnu vlast u Prokuplju formirali su DS-SPS-URS.

U međuvremenu, u lokalnoj samoupravi u Kuršumliji gde je vlast formirala SNS-DSS kao trećeg partnera vide SPS, ali su predstavnici te stranke tu mogućnost odbacili.


#   SPS
@socijalisti @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima