Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Prvi raskid" SNS i SPS na lokalu

rssBookmark and Share

05.09.2012. Autor: B92

Posle samo dva i po meseca saradnje, raspala se lokalna koalicija SPS-a i SNS-a u Aleksandrovcu. Kompletnu vlast u tom gradu sada drže socijalisti.

Za raspad koalicije niko ne prihvata odgovornost - već je prebacuju na onog drugog. SNS je izgubila mesto predsednika opštine, a na vanrednoj sednici na kojoj je bila neviđena gužva, izabrani su novi funkcioneri - svi iz redova socijalista.

Meštana je bilo mnogo više nego odobrnika, od ukupno 59 sednici je prisustvovalo 32 i to odbornici grupe građana "Pokret za Župu" koji su se ujedinilisa socijalistima i zajedno formriali lokalnu vlast.

Doskorašnja vlast koju su uz socijaliste činili SNS, grupa građan "Za bolju Župu", DS kao i odbornici URS-a, njihovi odbornici nisu došli na sednicu.

Svoju smenu u kancelariji iznad skupštinske sale čekao je Zoran Bojović, iz SNS dosadašnji predsednik skupštine. On optužuje SPS za nekorektno ponašanje i kaže da su "socijalisti izvršili direktan atak na sns i urs".

U SPS-u međutim kažu da je njima najteže i da im nije poznato zašto su odbornici SNS-a napustili skupštinu .

Za prvog čoveka opštine ponovo je izabran Jugoslav Stajkovac, koji je bio predsednik u dva mandata. Od 59 odbornika, koliko ima skupština opštine Aleksandrovac, vladajuću većinu koja je bila formirana 15. juna činili su odbornici SNS (4), SPS (6), DS (7), URS (1) i GG “Za Bogatu Župu” (12), dok su u opoziciji “Pokret za Župu” (26) i tri odbornika URS-a.

Sada su na vlasti ujedinjeni socijalisti i "Pokret za župu" koji zajedno imaju većinu od 32 odbornika.

Zašto su se psovađali naprednjaci i socijalsiti za sada nije jasno, meštani koji su u velikom broju došli na sednicu rekli su nam da ih ne zanima ko je koga napustio već samo to ko će biti novi predsednik njihove opštine jer im je najvažnija efiasnost.

Komentara: 0


#   SPS   SNS
@socijalisti @sns_srbija @


 


[ Dodaj komentar ]