Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnička buna: Izviždan zamenik gradonačelnika

rssBookmark and Share

11.10.2013. Izvor: Blic

Bivši radnici firmi u stečaju „EI Koropracije“ i „Građevinara“ koji očekuju isplate zaostalih zarada okupili su se jutros ispred Gradske kuće u Nišu da čuju odgovor Ministarstva privrede povodom pregovora između Grada i Ministarstva.

Radnička buna: Izviždan zamenik gradonačelnika

Radnici „Građevinara“ izviždali su zamenika gradonačelnika Ljubivoja Slavkovića koji je prethodnih meseci vodio pregovore u ime grada “jer im je pre dve nedelje pokazao srednji prst”.

- Kada smo se pre 15 dana pojavili ovde, zamenik Ljubivoje Slavković nam je pokazao srednji prst. On nas je obmanjivao, obećavao i razvlačio nas, juče smo videli zapisnik gde je on odlazio u Ministartvo i ništa nije rešavao, a nama je pričao kako će doći do isplate - kažu radnici „Građevinara.

Radnicima je rečeno da je Ministarvo privrede pristupilo rešavanju problema i da se Grad nada konačnoj isplati.

- Po nalogu gradonačelnika Niša Zorana Perišića, organizovao sam sastanak sa Ministarstvom privrede, razgovarao sa savetnikom ministra Vladimirom Milenkovićem, koji me je obavestio da je Agencija za privatizaciju dostavila evidenciju, spisak svih bivših radnika, svih društvenih preduzeća sa potraživanjima i da se radi o iznosu od 34 milijarde dinara. Ministarstvo privrede će uputiti predlog Vladi Srbije i nakon toga se očekuje konačno rešenje u normativno-pravnom smislu kako bi ti ljudi ostvarili svoja prava potvrđena pravosnažnim sudskim presudama - kaže Branko Stefanović, iz službe normativno-pravnih poslova gradonačelnika Niša.


#   Ljubivoje Slavković   Agencija za privatizaciju   Ministarstvo privrede
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima