Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Reformisti ne žele aleksinčane, ali žele škriljce

rssBookmark and Share

16.04.2012. Aleksinac.Net

Predsednik Reformističke stranke Aleksandar Višnjić usprotivio se danas davanju koncesije ili prodaje nalazišta uljnih škriljaca u Aleksincu, istakvaši da umesto toga država treba da počne eksploataciju tog bogatstva.

Reformisti ne žele aleksinčane, ali žele škriljce
Reformisti ne žele aleksinčane, ali žele škriljce

Iako je reformistička stranka iz Niša nedavno predala svoju listu za parlamentarne izbore na kojoj nema ni jednog kandidata iz Aleksinca, iako je kompletna lista (osim par izuzetaka) sastavljena od kandidata sa teritorije juga srbije, to ih nije omelo da u sklopu predzborne kampanje dodirnu i najveću dilemu aleksinčana u poslednjih par meseci - eksploataciju uljnih škriljaca.

Naime, predsednik reformista Aleksandar Višnjić smatra da država, u saradnji sa lokalnom samoupravom i uz primenu najnovijih naučnih dostignuća, treba da počne sa eksploatacijom nalazišta uljnih škriljaca.

"Mi reformisti hoćemo da država, uz primenu najnovijih tehnologija i najsavremenijih ekoloških standarda, što pre napravi kooperaciju sa lokalnom upravom i počne da eksploatiše uljne škriljce koje imamo u ovom kraju", rekao je on.

Prema njegovim rečima, na taj način Srbija vrlo brzo može da postane jako bogata zemlja, "a ovaj kraj da bude pun jako bogatih ljudi".

Višnjić je istakao da reformisti ne žele "da se to daje na neku koncesiju i da se to prodaje", dodavši da "ne može da se prodaje nešto što je naše i da se to raspiskući".

Mi, rekao je Višnjić, umemo sami da se staramo o našoj imovini, a političari neka prodaju ono što su im roditelji ostavili, umesto što prodaju tuđe.

To je deo reformizma koji mi nudimo, rekao je Višnjić.


#   Reformistička stranka   Aleksandar Višnjić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima