Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Reformistička stranka: Bahato ponašanje vlasti!

rssBookmark and Share

18.08.2015. Južna Srbija Info

U našu redakciju stiglo je saopštenje Reformističke stranke, kao reakcija na nedavna privođenja medijskih poslenika u Nišu.
Pismo prenosimo u celosti.

Reformistička stranka: Bahato ponašanje vlasti!

Reformistička stranka oštro osuđuje policijsku represiju nad: odgovornim urednikom portala “Građanin” Markom Smiljkovićem, urednikom portala “Južne vesti” Predragom Blagojevićem i snimateljem Niške televizije Aleksandrom Dimitrijevićem.

Reformistička stranka smatra da ovo nekorektno i bahato ponašanje policije prema novinarima nije nikako slučajno i duboko smo ubeđeni da je to upereno protiv slobodnog i istraživačkog novinarstva.

Takođe, Reformistička stranka smatra da iza ovakvog ponašanja policije stoji aktuelna vlast, koja preko policije širi strah među novinarima i građanima i znak je sve veće nervoze vlasti zbog predstojećih lokalnih izbora.

Na kraju, Reformistička stranka postavlja pitanje PU u Nišu i traži da se ista  javno izjasni: Ko (personalno) stoji iza brutalnih napada policije na novinare koji su na redovnim radnim zadacima?

18. avgust 2015.


Reformistička stranka
Niš


#   privođenje   Reformistička stranka   novinari   mediji   konferencija   PU Niš   Aleksandar Dimitrijević   Predrag Blagojević   Južne vesti
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima