Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Savez Seljaka i Veterana

rssBookmark and Share

28.02.2013. Marko Miladinović

Danas, 28. februara, u Beogradu u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić potpisao je protokol o saradnji sa Partijom veterana Rusije i pokretom veterana Srbije. Istog dana predstavljen je novi politički Savez između Ujedinjene seljačke stranke i Pokreta veterana.

Savez Seljaka i Veterana

Na sastanku je istaknuto da će sve tri političke opcije u narednom periodu raditi na unapređenju saradnje, odnosno učvršćivanju veze između Srbije i Rusije a sve u cilju poboljšanja položaja seljaka, radnika i veterana, odnosno svih učesnika rata.

Predstavnici ruske delegacije, predvođeni Jurijem Vasiljevičem Babanskim, razmenili su iskustva o trenutnom položaju i obimu prava koja uživaju veterani i seljaci u dve zemlje i složili se o značaju učešća na prigodnim svečanostima i obeležavanju datuma važnih za Srbiju i Rusiju.

Istog dana potpisan je sporazum o osnivanju novog saveza na političkoj sceni Srbije između Ujedinjene seljačke stranke i Pokreta veterana Srbije pod nazivom "ODGOVORNO I ISRKRENO ZA SRBIJU".

U narednom periodu nastupaćemo, u okviru Saveza, sa ciljem da stvorimo bolje uslove za život poljoprivrednicima, odnosno srpskim seljacima kao i radnicima i veteranima učesnicima rata Srbije - rekao je predsednik Ujedinjene seljačke stranke Miletić.

Takođe, čelnici USS i PV danas su najavili prvi skup koji će biti održan sutra u Sava centru, a potom i niz velikih skupova širom Srbije.

Predstavnici ruske delegacije i novooformljenog Saveza "ODGOVORNO I ISRKRENO ZA SRBIJU" Milija Miletić i Saša Dujović sastali su se i sa Premijerom Srbije Ivicom Dačićem i u polučasovnom razgovoru prezentovali mu novu političku snagu Srbije.

Naredni sastanak sa ruskim veteranima biće održan 9. maja u Moskvi na dan oslobođenja od fašizma.


#   Milija Miletić   Saša Dujović   Dan oslobođenja
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima