Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Skupština Srbije danas o zajmu zbog poplava i o digitalnom signalu

Bookmark and Share

05.12.2014. Politika, Južna Srbija Info

Skupština Srbije nastaviće danas rad raspravom o potvrđivanju Sporazuma o zajmu za hitnu sanaciju od poplava sa Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj.

Skupština Srbije danas o zajmu zbog poplava i o digitalnom signalu

Na dnevnom redu je i rasprava o potvrđivanju Ugovora o garanciji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj za projekat prelaska sa analognog na digitalni signal.

Poslanici su juče završili načelnu raspravu o izmenama Zakona o planiranju i izgradnji koje bi trebalo da uvedu red u oblast građevine i investitorima omoguće dobijanje građevinske dozvole za 28 dana.

Podršku izmenama Zakona najavile su sve političke partije, osim Demokratske stranke, ali su i poslanici vladajuće SNS izrazili rezervu da će dozvole moći da se dobiju za 28 dana.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da će se sa izdavanjem elektronskih građevinskih dozvola u Srbiji početi u drugoj polovini sledeće godine.

“Deo podzakonskih akata je već spreman, a ostatak će biti završen do 15. februara”, rekla je Mihajlović.

Ona je precizirala da će građevinske dozvole početi da se izdaju u roku od 28 dana danom stupanja na snagu izmena tog Zakona.

 

 


#   Zorana Mihajlović   poplava 2014   rasprava   Skupština Srbije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima