Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

SNS izbačena iz vladajuće većine u Blacu

rssBookmark and Share

12.11.2012. Izvor:Agencija TANJUG

SNS je izbačena iz vladajuće većine u opštini Blace, saopštio je danas Opštinski odbor te stranke.

SNS izbačena iz vladajuće većine u Blacu

Kako je navedeno, posle dvomesečne krize, politička situacija u opštini Blace rezultirala je izbacivanjem SNS iz vladajuće većine na sinoćnjoj sednici Skupštine opštine Blace.

"Nakon nasilnog oduzimanja mandata jednoj odbornici iz odborničke grupe SNS, sprovedenog uz flagrantno kršenje Zakona o lokalnim izborima, odbornici URS, DS S i SPS, uz pomoć dva odbornika DS, smenili su dosadašnje članove upravnih odbora iz SNS", dodaje se u saopštenju.

Odbornici SNS već duže vreme ukazuju na nenamensko trošenje budžetskih sredstava i veliki broj zloupotreba u vršenju vlasti što predstavlja direktno kršenje koalicionog sporazuma potpisanog prilikom formiranja skupštinske većine i nanošenje štete svim građanima opštine Blace, navedeno je.

"Kako naša ideja stvaranja nove i poštene Srbije počinje da živi sa najvišeg nivoa vlasti i kako smo čvrsto opredeljeni da se izborimo protiv korupcije i interesnih grupa, SNS uverava građane opštine Blace da će istrajati u toj borbi, vrlo brzo pobediti i ostvariti više ciljeve u koje svi polažemo nadu".

"U tom smislu hitno pristupamo pravnim merama preko nadležnih organa kako bi smo sprečili navedene zloupotrebe o čemu će javnost biti redovno obaveštavana", navedeno je u saopštenju.


#   SNS
@sns_srbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima