Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Strateško partnerstvo Demokratske i Reformističke stranke

rssBookmark and Share

28.01.2016. Južna Srbija Info

Gradski odbori Demokratske stranke i Reformističke stranke su danas na zajedničkoj konferenciji za medije potpisali sporazum o strateškom partnerstvu.

Strateško partnerstvo Demokratske i Reformističke stranke

„Ovo udruživanje i strateško partnerstvo je zasnovano na programskoj sličnosti. Ovaj sporazum produbljuje saradnju između Demokratske stranke i Reformističke stranke. 

Ovo je jačanje međusobnih stranačkih odnosa i potpis o strateškom partnerstvu između Demokratske stranke i Reformističke stranke predstavlja izraz namere da mi i ubuduće stvaramo što tesnije veze kako sa Reformističkom strankom i ZZS, tako i sa ostalim strankama udružene opozicije.

Ono što nas posebno povezuje u gradu Nišu je nesposobna gradska vlast koja daje obećanja od kojih građani ne mogu da žive. Činjenica je da građani Niša žive sve teže i teže i da je situacija u gradu svakim danom sve lošija. U vreme kada je Demokratska stranka vršila vlast bilo je ozbiljnih investicija. Sadašnja gradska vlast ne pokazuje nikakvu nameru da za građane Niša uradi nešto dobro niti brine o njihovim problemima. 

Sve opozicione stranke koje rade u okviru Udružene opozicije ulažu ozbiljne napore da naš Grad izvučemo iz krize. 

Stanković i Višnjić

Mi ćemo imati koordinisani rad u pogledu zajedničkog nastupa sa našim strateškim partnerima“ – izjavio je Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora DS u Nišu. 

„Reformistička stranka je jedina stranka čije je sedište u Nišu. Zbog toga je ona i najviše zainteresovana da iz Niša krene priča o okupljanju. Mi smo krenuli putem saradnje, putem zajedničkog rada, a sve u cilju da napravimo grad boljim nego što on to trenutno jeste. Obzirom da je Demokratska stranka na neki način najbliža Reformističkoj stranci u načinu sagledavanja problema, i ideji kako te probleme prevazići, nije slučajno što smo se odlučili na potpisivanje ovakvog sporazuma sa Demokratskom strankom“ – rekao je Milan Višnjić iz Reformističke stranke. 

„Predstojeći izbori će biti referendumsko izjašnjavanje o tome ko je za SNS i ovu vlast, koja vlada čistim medijskim manipulacijama, a nikakvim rezultatima ili za opoziciju, koja predstavlja suštinsku alternativu ovoj vlasti. Mi smo se okupili oko programa i oko političkih načela koja su već usvojena. Naš cilj je da izvedemo što veći broj građana na izbore i da okupimo te glasove u jedan korpus. Građani imaju za šta da glasaju, i imaju za koga. Mi smo odabrali Demokratsku stranku kao političko težište oko koga ćemo se okupljati, jer smatramo da svojim političkim radom i političkom praksom garantuje da će se programska načela i program koji nudimo građanima Niša i Srbije ostvariti. ZZS će podržati predloge Demokratske stranke za personalna rešenja, na zajedničkim sednicama koalicije. To uključuje dogovor da ćemo za ta mesta predložiti najbolje i najkvalitetnije ljude. Očekujemo veliku podršku građana i postoji ozbiljna namera da promenimo ovu vlast na predstojećim izborima“ – izjavio je Boško Ristić, potpredsednik Zajedno za Srbiju. 
    

 

Komentara: 0


#   DS   Boško Ristić   Reformistička stranka   Milan Višnjić   sporazum   Miodrag Stanković   gradska vlast   Zajedno za Srbiju   izbori 2016   udružena opozicija   strateško partnrstvo
@demokrate @Mikica_S @ZajednoZaSrbiju @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima