Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svrljig: Miletić potpisao peticiju URS

rssBookmark and Share

Svrljig 25.05.2011. Marko Miladinović

Predsednik opštine Svrljig i predsenik Ujedinjene seljačke stranke Srbije, Milija Miletić, potpisao je u Svrljigu peticiju Ujedinjenih regiona Srbije o decentralizaciji.

Svrljig: Miletić potpisao peticiju URS

Svečani čin potpisivanja obavljen je u prostorijama Ujedinjene seljačke stranke u prisustvu Ministarke omladine i sporta i članice predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije, Snežane Samardžić Marković, Narodnog poslanika URS, Branislava Jovanovića, i mnogobrojnih gostiju. Nadam se da će ova peticija biti usvojena u republičkom parlamentu i da će sredstva koja ostanu u opštinskom budžetu biti domaćinski upotrebljena za poboljšanje kvaliteta života meštana opštine Svrljig rekao je Milija Miletić.

Peticija o decentralizaciji sadrži inicijativu o izmeni zakona o vraćanju imovine lokalnim samoupravama, zakona o finansiranju lokalnih samouprava i zakona o direktnom izboru gradonačelnika, rekla je Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković obraćajući se prisutnima. Reč je o 68 miliona dinara koji bi ostali u budžetu opštine Svrljig, što je dovoljno za izgradnju jedne savremene škole ili dva vrtića ili 12 kilometara vodovodne mreže.

Na kraju posete opštini Svrljig i Ujedinjenoj seljačkoj stranci, članica predsednišrva URS Snežana Samardžić Marković iznela je podatak da je peticiju do sada pored Milije Miletića, ispred Ujedinjene seljačke stranke, potpisalo još dvadesetak gradonačelnika iz raznih političkih opcija: DS-a, Nove Srbije, Jedinstvene Srbije, LDP-a, SPO-a, DSS-a, SDP-a i grupa građana i oko 420.000. građana Srbije.


#   URS   Svrljig   Milija Miletić   decentralizacija   Branislav Jovanović   Ujedinjena seljačka stranka USS   Snežana Samardžić Marković   grupa građana
@regionisrbije @seljacka @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima