Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tadić: Nikada nisam primao novac od Subotića

rssBookmark and Share

17.09.2013. Autor: Agencija TANJUG

Počasni predsednik DS Boris Tadić izjavio je danas da nikada nije primio nikakav novac od Stanka Subotića, niti je Subotić na bilo koji način finansirao stranku od vremena kada je stupio na mesto predsednika DS.

Tadić je naglasio da je spreman da transparentno argumentuje svoju izjavu, kao i da će to svakako detaljno uraditi i pred javnošću i pred sudom ukoliko bude pozvan da svedoči.
       

"Ovom prilikom bih pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavio da nikada nisam primio nikakav novac od Subotića niti da je on na bilo koji način finansirao stranku od vremena kada sam stupio na mesto predsednika DS. U skladu sa tim nikada ni ja, niti bilo ko od mojih saradnika nije vršio politički pritisak na njega, a njegove navode o montiranju sudskog procesa je besmisleno i da komentarišem", rekao je Tadić.

        U pisanoj izjavi medijima, Tadić je naveo da je Subotić u vreme njegovog mandata bio ravnopravno kao i svaki drugi građanin tretiran pred zakonom.
       

"Niti je finansirao stranku u vreme kada sam ja bio na njenom čelu, niti mu je dozvoljeno da kupuje svoju slobodu. Očigledno je da on to vidi kao politički pritisak, a da samo onu vlast koja ga oslobodi svih navoda optužnice vidi kao pravednu", naveo je Tadić.
       

Tom logikom bi, kako je ocenio, značilo da "oslobađanje od političkog pritiska znači oslobađanje Subotića tereta optužnice, što se kosi ne samo sa zakonom nego i sa zdravim razumom".

        Tadić je rekao i da se u toku dva mandata na mestu predsednika Srbije nikada nije bavio montiranjem sudskih procesa, a to se svakako odnosi i na proces protiv Stanka Subotića.
       

"On pred sudom i danas, kao i u više navrata ranije govori o finansijskim projektima, vezama i obavezama koje je imao sa pokojnim premijerom i njegovom porodicom. Pored toga što smatram apsolutno nemoralnim pozivati se u tom kontekstu danas na Zorana Đinđića ja u svakom slučaju sa time nemam apsolutno nikakve veze", rekao je Tadić.

        Subotić je jutros pred Specijalnim sudom u Beogradu negirao optužbe da je organizovao kriminalnu grupu koja je krijumčarila cigarete devedesetih tvrdeći da je postupak protiv njega montiran kako bi mu političari iznuđivali novac.
       

Pored nekadašnjeg ministra policije Dušana Mihajlovića, u tom kontekstu Subotić je pomenuo i nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, Miodraga Rakića i Vuka Jeremića.

        Pisanom izjavom oglasio se danas i Rakić, koji je rekao da Subotića ne poznaje i da je Subotićev dolazak u Srbiju idealna prilika da se ispitaju njegove veze sa Darkom Šarićem.


#   DS
@demokrate @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima