Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tončev protiv raspuštanja odbora na jugu Srbije

rssBookmark and Share

Vranje 23.09.2014. OK Radio, Novosti

Socijalistička partija Srbije (SPS) donela je odluku o raspuštanju ovog odbora u Vladičinom Hanu. Ovo je, nakon Vranjske Banje, druga opština u Pčinjskom okrugu gde je odbor raspušten.

Novica Tončev, član predsedništva SPS - a, demantovao je tvrdnje da je glasao za raspuštanje hanskog odbora SPS-a, koje je za OK Radio izneo predsednik Okružnog odbora te stranke Negovan Stanković.

Tončev najviši predstavnik SPS-a iz Pčinjskog
Tončev najviši predstavnik SPS-a iz Pčinjskog

Predsednik okružnog odbora Negovan Stanković je odluku obrazložio je odluku lošim rezultatima na poslednjim izborima i „neadekvatnim radom“. Međutim, kako pišu današnje Večernje novosti pozivajući se na sopstveni izvor, raspuštanje odbora ima za cilj da se „uzdrma podrška“ koju na jugu Srbije ima Ivica Tončev,član predsedništva i predsednik skupštine opštine Surdulica, kao i da je raspuštanje odbora deo unutarstranačkih sukoba.

Tončev kaže da o smeni i raspuštanju opštinskih odbora glasaju članovi Izvršnog odbora Glavnog odbora, a ne on kao član predsedništva, i da je čak preporučio članovima Izvršnog odbora da ne glasaju za raspuštanje odbora u Vladičinom Hanu.

- Nije bilo potrebe za tim. Ne vidim nikakvu svrhu toga. Faktički, svi su odbori raspušteni do izbora.

Čak sam rekao da će i sedam odbornika SPS-a napustiti pariju, i da će u lokalnoj skupštini ostati samo jedan, ako dođe do raspuštanja odbora.

Rekao  sam  i da kako se bliži Kongres da ću tražiti da hanski odbor mene ne predlaže ni za jednu funkciju – kaže Tončev.

On dodaje da je njegov jedini cilj jaka SPS na svim nivoima, pa i u Hanu, i da nisu tačni rezultati da je partija, što se tiče glasova na poslednjim parlamentarnim izborima, kako tvrdi Stanković, prošla loše u Vladičinom Hanu.

Koalicija oko SPS-a u Vladičinom Hanu  osvojila je 17, 42 odsto glasova na parlamentarnim izborima održanim u martu ove godine.

Poređenja radi, na nivou republike ista koalicija SPS-PUPS-JS osvojila je 13, 5 odsto glasova birača.

Nakon sednice Izvršnog odbora  SPS -a, održan je sastanak rukovodstva sa predsednicima opštinskih odbora SPS na kome su utvrđeni rokovi i izborne radnje za sprovođenje izbora u mesnim, opštinskim, gradskim i pokrajinskim organizacijama SPS .Na sastanku je ocenjeno da izbor kvalitetnih kadrova treba da učini da Partija postane što jača.


#   Vranje   SPS   Vladičin Han   Ivica Tončev   Novica Tončev   Večernje novosti   Negovan Stanković   OK Radio
@socijalisti @okradio_rs @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima