Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Toplica privlačna za nemačke investitore

rssBookmark and Share

Prokuplje 09.08.2013. Stefan Radović

Direktor međunarodnih poslova Privredne komore Bohuma Hans Peter Merc, posetio je Opštinu Prokuplje u okviru upoznavanja nemačkih privrednika sa potencijalima Južne Srbije. Ovu posetu inicirala je Regionalna privredna komora Niš, sa ciljem predstavljanja ovog dela zemlje kao povoljnog regiona za investiranje.

Toplica privlačna za nemačke investitore

Gostu iz Nemačke dobrodošlicu u Toplički kraj poželela je zamenica predsednika Opštine Prokuplje Milica Erić, načelnik Topličkog okruga Bratislav Jovanović, član Opštinskog veća zadužen za resor privrede Ljubiša Blagotić i načelnik opštinske uprave Ivan Rakočević. Sastanku je prisustvovao i pomoćnik predsednika Opštine Kuršumlija Nebojša Jović.

Tom prilikom zamenica predsednika Opštine Milica Erić izrazila je nadu da će Prokuplje u Nemačkoj naći poslovne partnere, koji će pomoći da njegovi privredni potencijali budu iskorišćeni.

- U vašoj privredi vidimo budućeg partnera koja će biti naša potpora da ekonomija našeg kraja oživi. Nemačka je već veliki investitor ovde u Toplici, jer fabrika Leoni zapošljava 2000 radnika, rekla je ona.

Zahvalivši se na dobrodošlici Hans Peter Merc je istakao da je svrha njegove posete upoznavanje sa potencijalima ovog kraja i pronalaženje odgovarajućeg partnera za saradnju.

Prema rečima predstavnika Regionalne privredne komore Niš, ideja o upoznavanju nemačkih privrednika sa potencijalima Južne Srbije ima za cilj da se ovaj kraj predstavi kao izuzetno povoljan region za saradnju, obzirom na subvencije koje za ulaganje u ovaj kraj obezbeđuje država i lokalna samouprava.

Predstavnik Opštine Kuršumlija Nebojša Jović predstavio je ovu opštinu koja svoj razvoj bazira na razvoju turizma i eksplotaciji voda.

- Nemačka je oduvek bila veliki privredni partner naše opštine. Drvna i konfekcijska industrija su većinu svoje proizvodnje plasirali baš na tržište ove zemlje, ali kao i mnogi i mi smo platili cenu neuspešne privatizacije, rekao je Jović.


#   Prokuplje   Kuršumlija   subvencije   Toplica reka   Ljubiša Blagotić   lokalna samouprava   Milica Erić   Bratislav Jovanović   Nebojša Jović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima