Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Danas poslednja sednica Skupštine grada Niša, bez izveštaja DRI

rssBookmark and Share

03.03.2016. Južna Srbija Info

Danas se održava se polednja sednica Skupštine grada Niša u ovom sazivu vlasti.

Danas poslednja sednica Skupštine grada Niša, bez izveštaja DRI

Na dnevnom redu je izmena ugovora o izgradnji Regionalnom centra za upravljanje otpadom "Keleš" vezano za novine projktnog finansiranja, zatim i elaborat o ustupanju zemljišta kompaniji Džonson elektrik.

Proširenja dnevnog reda neće biti, rekao je predsednik SG Niša, Mile Ilić, a to se verovatno odnosi i na izveštaj Državne revizorske institucije, jer predlagači nisu na vreme dostavili ovaj predlog, kako je ranije izjavio gradonačelnik Zoran Perišić.

Da podsetimo..., bez izveštaja

"Vruć", za nišku gradsku vlast izveštaj Državne revizorske institucije, najverovatnije neće biti uvršten u jednu od 41. tačke sednice Skuptine grada Niša, zakazane za 3. mart, ove godine.

Opozicija tvrdi da je sakupila 20 potpisa, ali i da im fali još jedan, kako bi se ova tačka našla na dnevnom redu. 

Interesnatno je da je jedan od 20 sakupljenih potpisa stigao sa Malte, i to od odornice Srpske napredne stranke, koje se iselila na ovo ostrvo nezadovoljna životom u Nišu.

Međutim, gradonačelnik Perišić kaže, da opozicija ovakvim insistiranjem pokazuje svoje osnovno nepoznavanje pravilnika skupštinskog parlamenta, i objašnjava da je 21 glas- potpis potreban da bi se uopšte zakazala vanredna sednica, ako predsdnik Skupštine grada to ne uradi.

Inicijativa da se proširi dnevni red podleže predlogu samo jednog odbornika, ali kako taj predlog nije stigao do 28. februara, on nije ni mogao da uđe u razmatranje.


#   Mile Ilić   Zoran Perišić   DRI   Džonson elektrik   sednica   Skupština grada Niša   vanredna sednica   dnevni red   izbori 2016
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima