Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vlast: Opozicija ne poznaje pravilnik - Opozicija: Vlast ne želi izveštaj DRI?!

rssBookmark and Share

01.03.2016. Z.Stojnić, Južna Srbija Info

Hoće li se izveštaj DRI (Državna revizorska institucija) naći na dnevnom redu sednice niškog parlamenta, još uvek se ne zna.

Foto: TV Zona Plu, arhiva
Foto: TV Zona Plu, arhiva

"Vruć", za nišku gradsku vlast izveštaj Državne revizorske institucije, najverovatnije neće biti uvršten u jednu od 41. tačke sednice Skuptine grada Niša, zakazane za 3. mart, ove godine.

Opozicija tvrdi da je sakupila 20 potpisa, ali i da im fali još jedan, kako bi se ova tačka našla na dnevnom redu. 

Interesnatno je da je jedan od 20 sakupljenih potpisa stigao sa Malte, i to od odornice Srpske napredne stranke, koje se iselila na ovo ostrvo nezadovoljna životom u Nišu.

Međutim, gradonačelnik Perišić kaže, da opozicija ovakvim insistiranjem pokazuje svoje osnovno nepoznavanje pravilnika skupštinskog parlamenta, i objašnjava da je 21 glas- potpis potreban da bi se uopšte zakazala vanredna sednica, ako predsdnik Skupštine grada to ne uradi.

Inicijativa da se proširi dnevni red podleže predlogu samo jednog odbornika, ali kako taj predlog nije stigao do 28. februara, on nije ni mogao da uđe u razmatranje.

Ko zna, a ko ne zna i poznaje ili ne, pravilnik o radu, ostaje da sačekamo i vidimo, s obzirom da je mnogima iz pozicije ovo već treći mandat, dok aktuelnoj skupštinskoj većini tek prvi.


#   Zoran Perišić   DRI   sednica   izveštaj   pravilnik   Skupština grada Niša   vanredna sednica   dnevni red
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima