Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Nišu održana tribina četiri stranke "Ne kapitulaciji! Ne ultimatumu!", protiv potpisivanja francusko-nemačkog sporazuma

rssBookmark and Share

Niš 21.02.2023. Z.S. Južna Srbija Info

Sinoć je u Nišu u sali Simfonijskog orkestra održana tribina protiv potpisivanja, kako kažu takozvanog francusko-nemačkog sporazuma za Kosovo i Metohiju. Na tribini su uestvovali predstavnici četiri parlamentarne stranke, Srpskog pokreta Dveri, Srpske stranke Zavetnici, Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Svi govornici na sinoć održanoj tribini pod nazivom "Ne kapitulaciji! Ne ultigatumu!" saglasni su, da bi potpisivanje takozvanog francusko-nemačkog sporazuma za Kosovo i Metohiju značilo secesiju naše južne pokrajine i stvaranje velike Albanije.

Miloš Jovanović, lider Novog DSS-a je kazao, "da bi posledice neodbijanja da potpišemo taj sporazum bilo stvaranje velike Albanije, secesije Kosova i Metohije, udar na Republiku Srpsku, poniženje našeg naroda, kao i poništavanje naše istorije", rekao je Jovanović i dodao da to ne sme da se dozvoli.

Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri, rekao je da je Kosovo i Metohija sastavni deo države Srbije po domaćem pravu i Ustavu, kao i po međunarodnom pravu i rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i da o tome nema pregovara..

„Neophodno je široko političko jedinstvo kako bi odbili zapadne ultimatume. među kojima je i uvođenje sankcija Rusiji“, kazao je Obradović i istakao, da je apsolutno neprihvatljivo hapšenje ljudi koji se protive potpisivanju francusko-nemačkog sporazuma i pozvao na puštanje na slobodu svih učesnika protesta organizovanog na Sretenje.

„To je osnovno demokratsko pravo da se izjasnimo o nečemu što je apsolutno na štetu naših nacionalnih i državnih interesa“,dodao je Obradović.

Obradović kaže da optužbe, da iza protesta možda stoji Rusija ocenio je kao nekorektne i neprihvatljive prema našem istorijskom savezniku.

Narodni poslanik Srpske stranke Zavetnici Dragan Nikolić istakao je da bi sutradan nakon što bi Srbija potpisala francusko-nemački sporazum i priznala Kosovo, bila stvorena velika Albanija.

"Njima apsolutno neće biti potrebna stolica u Ujedinjenim nacijama jer će je imati preko velike Albanije“, istakao Nikolić.

„Svaki poziv koji naše vlasti dobiju oni to i prihvate. Prihvate okvirni plan za dalje razgovore. Kada uđete jednom i priznate neki okvir, a okvir je skoro međusobno priznanje Kosova i Metohije i Srbije, to znači da povratka nema“, naglasio je Nikolić.

Nikolić kaže, da će četiri državotvorne parlamentarne političke stranke organizovati širom Srbije niz tribina kako bi „razdvojili laž od istine i ukazali na prevaru“.

Na tribini je učestvovao i analitičar Dragomir Anđelković.

Učesnici tribine "Ne kapitulaciji! Ne ultimatumu!" ističu da je na delu neverovatna medijska kampanja i manipulacija, tako da građani ne mogu da čuju ni jednu drugu stranu.

 


#   Niš   DS   Dveri   Boško Obradović   Zavetnici   Miloš Jovanović   Dveri-POKS   Novi DSS
@demokrate @SPDveri @zavetnici @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima