Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Pirotu jedinstven primer zajedništva u politici

rssBookmark and Share

Pirot 26.02.2015. Jelena Tošić, Južna Srbija Info

Vladan Vasić, predsednik Opštine Pirot i jedini odbornik sa liste Grupe građana ,"Pirotska nova snaga" , Dragan Minčić, potpisali su sporazum o zajedničkom nastupanju u Skupštini.

U Pirotu jedinstven primer zajedništva u politici

Razlog za ovakav vid zajedništva, kako Dragan Minčić navodi,  jesu identični ciljevi i pogledi oko razvoja grada, kao i političko delovanje i problemi sa kojima se susreće grad Pirot.

,,Koalicija za Pirot i odbornik Minčić imaju za fokus građansku opciju i Pirot u prvom planu, obe smo patriotske organizacije i mislimo da ćemo uspešno delovati danje“, obrazložio je Vasić.

Grupa građana ,,Pirotska novasnaga“ na izborima je nastupala samostalno, ali  je juna meseca 2013. Godine kolektivno pristupila Srpskoj naprednoj stranci. Na poslednjim izborima dobila je četiri odbornika.

,,Jedan deo ljudi iz ,,Pirotske nove snage“ priključio se nekim drugim političkim opcijama, što je legitimno u demokratskim društvima i ja njihovu odluku podržavam“, rekao je Minčić, koji je nedavno dobio odbornički mandat pošto je dotadašnji šef Odbornilke grupe SNS u SO Pirot imenovan za načelnika Pirotskog upravnog okruga.

Odbornici Koalicije za Pirot, SPS i GG ,,Pirotski naprednjaci“ i GG ,,Pirotska nova snaga“ sada čine vladajuću većinu od 33 odbornika, dok opozicija ima 23 odbornika i čine je SNS, GG ,,Pokret za Pirot“ i samostalni odbornici.


#   Pirot   odbornik   Vladan Vasić   predsednik opštine   Koalicija za Pirot   nastup     Pirotska nova snaga     grupa građana   Grad Pirot
@kzpvladanvasic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima