Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vasić:Tadić je bolji kandidat

rssBookmark and Share

Pirot 11.05.2012. Izvor : Agencija BETA |

Predsednik pirotskog Odbora Demokratske stranke (DS) Goran Stamenović izjavio je da je za tu stranku važna podrška koju je za drugi krug predsedničkih izbora Boris Tadić dobio od Koalicije za Pirot.

Vasić:Tadić je bolji kandidat

-Drago nam je što je lider Koalicije za Pirot, član Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije (URS) i predsednik opštine Pirot Vladan Vasić javno podržao Borisa Tadića i pozvao građane Pirota i celog Pirotskog okruga da u drugom krugu predsedničkih izbora glasaju za Tadića - rekao je Stamenović, koji je i načelnik Pirotskog upravnog okruga.

On je dodao da je to značajna podrška predsedničkom kandidatu DS, jer je lista Koalicije za Pirot, URS, koju je na lokalnim izborima predvodio Vasić, dobila podršku više od 10.000 građana. Stamenović je dodao da očekuje da DS u Pirotu zajedno sa listom Koalicija za Pirot, URS i Socijalističkom partijom Srbije (SPS) formira novu lokalnu vlast.

  Zajedničko učešće u lokalnoj vlasti u Pirotu KZP - URS, DS i SPS biće dobro za Pirot zbog veze sa budućom vladom Srbije u kojoj će okosnicu činiti DS i SPS - kazao je Stamenović.

Prema još uvek nezvaničnim podacima, lista Koalicija za Pirot, URS ima 22 od 56 mandata u Skupštini opštine Pirot, SNS 10, lista SPS - PUPS sedam, DS šest, po četiri odbornika imaju grupe građana Pirotska nova snaga i Pokret za Pirot, a tri mandata ima Grupa građana Pirotski naprednjaci.

Na dva biračka mesta izbori su poništeni.

Vasić: Tadić je bolji kandidat

Lider Koalicije za Pirot, aktuelni predsednik opštine Pirot i član Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Vladan Vasić izrazio je uverenje da će „doprineti Tadićevoj pobedi u drugom krugu predsedničkih izbora 20. maja“.

-Siguran sam da je od dvojice kandidata za predsednika Srbije bolji kandidat Boris Tadić. Iako smo ovde bili u nekom sukobu s Demokratskom strankom, nemam dileme, jer sam Tadića podržao i 2008. godine - kazao je Vasić.

On je dodao da će se idućeg utorka sresti s Borisom Tadićem i ocenio da budući predsednik Srbije treba više pažnje da obrati na Pirot i pirotski region.


#   Pirot   Vladan Vasić   Boris Tadić   predsednik opštine   Koalicija za Pirot   predsednik Srbije   podrška   grupa građana   biračka mesta
@kzpvladanvasic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima