Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

URS traži da se Jovanović i uhapšeni direktori brane sa slobode

rssBookmark and Share

03.04.2014. Alo

Potpredsednica Ujedinjenih regiona Srbije Verica Kalanović zatražila je u Nišu da se Branislavu Jovanoviću, predsedniku Gradskog odbora i članu predsedništva te stranke, omogući odbrana sa slobode.

URS traži da se Jovanović i uhapšeni direktori brane sa slobode

Kalanovićeva je izjavila u Nišu da je 3.aprila u 13 časova istekao rok u kojem je sudsko veće trebalo da odluči da prihvati ili odbije žalbu Jovanovića o puštanju iz pritvora, ali da su u 15 časova, bez obrazloženja, dobili obaveštenje da se odlučivanje odlaže “za sutra”.

- Duboko verujemo da naši politički parnteri sa lokalnog nivoa nisu deo ove političke igre da su oni ti koji zajedno sa nama moraju da urade mnogo dobrog u Nišu. Ali tražimo od policije, tužilaštva, pravosuđa da se prema Jovanoviću odnose u skladu sa pravilima struke i morala. Najpre da ga puste da se brani sa slobode - rekla je Kalanovićeva.

Ona je istakla da je “opšte mesto” svi koji su se ogrešili treba da budu osuđeni i da se URS takođe zalaže za to.

- Mi znamo da Branislav Jovanović nije kriv u ovom postupku ali želimo da on sam to dokaže sa slobode - kazala je Kalanovićeva.

Portparol Višeg suda Tamara Savić Cvetanović, ipak kaže da rok da sudsko veće odluči o žalbi nije istekao.

- Kada je u pitanju više lica, rešenja o određivanju pritvora moraju da se uruče svim okrivljenima, njihovim braniocima i tužiocu. Svako od njih ima rok od tri dana da izjavi žalbu. Taj rok počinje da teče kada se poslednje rešenje uruči, jer sudsko veće odlučuje o svim žalbama istovremeno. Tek kada se ispuni taj uslov, spisi se dostavljaju vanpretresnom veću koje ima rok od 48 časova da odluči po žalbi. Sudsko veće je tek 3.aprila primilo spise, što znači da rok od 48 sati nije istekao - objasnila je Savić Cvetanović.

Branislav Jovanović, koji obavlja i funkciju zvršnog direktora Direkcije za izgradnju Niša uhapšen je sa šestoricom direktora javnih i privatnih preduzeća zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili budžet Niša za 13,4 miliona dinara. Osim njega, pritvor je određen Miodragu Breškoviću koji je i aktuelni načelnik gradske Uprave za komunalne delatnosti, bivšem zameniku drektora Direkcije Branislavu Jociću koji je aktuelni direktor Direkcije, pomoćniku direktora za pravne poslove Draganu Krečkoviću, Milanu Ogrizoviću zameniku direktora Gradske toplane, Zoranu Bankoviću vlasniku preduzeća „Urban 018“ iz Niša i Slaviši Andrijaševiću, vlasniku građevinskog preduzeća „Kosanica“. Prijava je podneta i protiv Gorice Mitić, koja nije pritvorena zbog teškog zdravstvenog stanja.

Direktorima javnih preduzeća je stavljeno na teret da su dozvolili priključenje na tolovod zgrada privatnih investitora bez prethodno plaćenih naknada za toplifikaciju. Osim Jovanovića članovi URS-a su i Jocić i Brešković.


#   URS   hapšenje   Verica Kalanović   Branislav Jovanović   Tamara Savić Cvetanović
@regionisrbije @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima