Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lider niškog URS-a ostaje u pritvoru

rssBookmark and Share

05.04.2014. Blic

Branislav Jovanović, izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Niša i lider niškog URS-a, kao i četvorica bivših i sadašnjih rukovodilaca Direkcije i Toplane – Miodrag Brešković, Branimir Jocić, Dragan Krečković i Milan Ogrizović, ostaju u pritvoru.

Lider niškog URS-a ostaje u pritvoru

Ovakvu odluku donelo je Vanpretresno veće Višeg suda u Nišu koje je odbilo žalbe njihovih branilaca na rešenje sudije za prethodni postupak o određivanju pritvora. Odbijanjem žalbi, rešenje o određivanju pritvora do 30 dana, koje je doneto 27.marta postalo je pravosnažno.

Veće je međutim prihvatilo žalbe advokata dvojice direktora građevinskih preduzeća „Urban 018“ Zorana Bankovića i „Kosanica“ Slaviše Andrijaševića pa je ukinuto rešenje o određivanju pritvora za njih dvojicu.

- To znači da će predlogu tužilaštva da se Bankoviću i Andrijaševiću odredi pritvor, ponovo odlučivati sudija za prethondi postupak. Do donošenja te odluke oni i dalje ostaju u pritvoru. Sudija za prethodni postupak mođže da im ukine pritvor ili da ga ponovo odredi, kaže portparol Višeg suda u Nišu Tamara Savić Cvetanović.


#   URS   pritvor   Branislav Jovanović   Tamara Savić Cvetanović   Miodrag Brešković
@regionisrbije @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima