Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vulin: Musliu poziva na treći balkanski rat

rssBookmark and Share

Bujanovac 21.04.2017. Južna Srbija Info

Aleksandar Vulin izjavio je danas da predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu izjavom da Preševo, Bujanovac i Medveđa treba da se pripoje Kosovu i Albaniji, poziva na treći balkanski rat i rušenje ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na otcepljenje dela teritorije Srbije.

Vulin: Musliu poziva na treći balkanski rat

Vulin je, nakon obilaska prostorija Crvenog krsta u Bujanovcu, rekao da izjavu Musliua treba da komentarišu nadležni državni organi i da bi on za nju morao da odgovara.

Ovo nije neka politička izjava, niti lični stav, već poziv na rušenje ustavnog poretka i ugrožavanje teritorijalnog integriteta Srbije, ponovio je ministar. 

On je ocenio da je ova izjava nastavak onoga što je učinio Edi Rama, što je nastavio Hašim Tači, a to je poziv na treći balkanski rat za stvaranje takozvane "Velike Albanije".

Vulin je uputio poziv Evropskoj uniji i NATO da reaguju i kazne Edija Ramu i one koji pokušavaju da izazovu balkanski rat.

Onaj ko misli da će se rat voditi samo na teritoriji Srbije, zaboravlja da se takozvana "Velika Albanija" proteže i na Makedoniju, Grčku i Crnu Goru. 

Nikada se nijedan balkanski rat nije vodio na teritoriji samo jedne zemlje i zato NATO treba da obuzda svoju članicu Albaniju, naglasio je ministar i dodao da Srbija želi mir i stabilnost u regionu i da ne želi da ratuje.

Srbija treba da bude vojno, ekonomski i politički jaka i stabilna, s obzirom na to da samo takva može da sačuva mir, istakao je Vulin.

Takođe, on je zatražio i od Nacionalnog saveta Albanaca da se izjasni o tome da li je to njihov stav ili samo izjava jednog čoveka, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Komentara: 1


#   Bujanovac   Aleksandar Vulin   Hašim Tači   Albanci   Jonuz Musliu   Edi Rama   Balkanski rat
@VulinAleksandar @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Slavko Jakovljevic, 02.05.2017.:
  IZDAJNICI NA DELU!
  Vojska unistena policija slaba a Srbiju cerupaju kao hijene. Srpski izdajnici samo blese i gledaju sta se desava i nista ne preduzimaju ni vezi Kosova ni u vezi Sandzaka.
  A obmanuti narod im pokloni poverenje. Ko malo vidi vidi da je neko upropastio Srbiju. Sve je jos skriveno od Srba. Strahovlada, anarhija i diktatura i lazi su na sceni.
  Lopovi nigde nisu resili nijedan problem! Sud ne sudiiii.
  P:SAJDZO 2017.


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima