Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vulin: Opasna ideja provejava iz Prištine

Bookmark and Share

22.02.2015. Južna Srbija Info

Izjava zamenika kosovskog premijera i šefa diplomatije Hašima Tačija da će "Kosovo tužiti Srbiju za ratnu odštetu i genocid" je opasna ideja koja ukazuje na nameru predstavnika privremenih insitucija u Prištini da izbegnu nastavak briselskih razgovora, izjavio je danas ministar rada Aleksandar Vulin.

Vulin: Opasna ideja provejava iz Prištine

Ne može istovremeno da se podigne tužba za genocid protiv Srbije i u isto vreme da se nastave razgovori u Briselu, rekao je Vulin novinarima na Sajmu turizma u Beogradu.

"Te stvari isključuju jedna drugu. Tužbe za genocid i pregovori isključuju jedna drugu", podvukao je on.

Vulin je istakao da se vlada u Prištini odlučila da ne učestvje u briselskom dijalogu i dodao da je Srbija posvećena tom dijalogu, ali da nije spremna da bude maltretirana, ponižavana i da mirno posmatra šta će uraditi institucije u Prištini.

Prema njegovim rečima, Tači bi trebalo da pojasni svoje izjave i da kaže vrlo jasno da one služe za unutrašnje potrebe i obračune.

"Ukoliko je ovo rekao zaista kao ideju, onda će morati da objasni zašto i na koji način će da se nastavi briselski dijalog", rekao je Vulin .

"Ideja po kojoj bi trebalo ići pred Međunarodni sud pravde i da će Kosovo navodno tužiti Srbiju za nekakav genocid, kao da je to moguće, govori da je vlada u kojoj je Tači važan deo slaba i da, ne samo da nije u stanju da formuliše svoju politiku, osim na ulici i na nasilnim demonstracijama, već i da želi da izbegne briselski dogovor i nastavak briselskog razgovora", zaključio je Vulin.


#   Srbija   Aleksandar Vulin   Kosovo i Metohija   Hašim Tači   tužba   međunarodni sud   genocid
@VulinAleksandar @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima