Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poplave pogodile Prokuplje, raščišćene kritične tačke

rssBookmark and Share

Prokuplje 31.01.2021. Južna Srbija Info

Od nevremena zbog snega i leda koje je blokiralo puteve i mnoga prokupačka sela ostavilo bez struje nije prošlo ni dvadesetak dana, a od subote se Prokuplje suočava sa novim neprilikama izazvanim vremenskim nepogodama.

Poplave pogodile Prokuplje, raščišćene kritične tačke

Naime, zbog kiše koja je prošle noći padala bez prestanka, došlo je do bujanja vodotokova drugog reda i izlivanja reka iz korita, te su tako poplavljeni Bumburak, Rangina mala, Donja Trnava, Bresničić, Potočić, Beloljin. Predstavnici lokalne samouprave su od jutros na terenu.

– Najviše su stradali poljoprivredni zasadi, propusti, mostovi, putna infrastruktura. U pojedinim mestima, poplavljena su neka dvorišta i kuće, i to uglavnom podrumske prostorije. Odmah smo izašli na teren, sa svom potrebnom mehanizacijom, tako da su kritične tačke raščišćene. Obišli smo i poplavljena domaćinstva. Kiša je prestala, voda se povlači u korita, kažu iz lokalne samouprave.

Situacija se i dalje prati, posebno vodostaj Toplice koji je u porastu, a sve gradske službe su pripravne i dežuraju i tokom noći. Koliku su štetu pretrpela poplavljena područja, biće naknadno utvrđeno.

 

Komentara: 0


#   Prokuplje   poplava   Donja Trnava   lokalna samouprava   Toplica reka   Beoljin
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima