Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Posao za najbolje mlade niške lekare

rssBookmark and Share

Niš 28.12.2018. RTS, Južna Srbija Info

Šezdeset najboljih studenata medicinskih fakulteta u Srbiji dobilo je posao. Veliki broj njih radiće u Kliničkom centru u Nišu.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Dvanaest najboljih studenata Medicinskog fakulteta u Nišu dobilo je posao u niškom Kliničkom centru. Od Nove godine ovde će raditi radiolog Pavle Pešić i anesteziolog Velimir Perić.

"Za mene to predstavlja jednu veliku satisfakciju, ali i veliku motivaciju, da se dalje trudim, zalažem i radim. Jako sam srećan što sam dobio ono što sam oduvek želeo, specijalizaciju i posao koji sam oduvek voleo, to je radiologija i time mi se ostvario san koji sam oduvek želeo", ističe dr Pavle Pešić, radiolog.

"Meni je ostvarena životna želja da se bavim anesteziologijom na kardiohirurgiji i da ljubav koju sam stekao za vreme školovanja na osnovnim studijama prema kardiologiji i anesteziologiji da ih objedinim i da na taj način dam svoj maksimum u lečenju pacijenata", kaže dr Velimir Perić, anesteziolog.

U Kliničkom centru kažu da će ovi mladi ljudi raditi u vrhunskim uslovima i sa najmodernijom opremom. Uglavnom se radi o stručnjacima koji su već godinama na volonterskoj specijalizaciji.

"Deca koja su imala veliki prosek, među najboljima u Srbiji, sigurno će posle dugog školavanja, uspešnog školovanja, uspeti da u novoj zgradi Kliničkog centra, u najboljim uslovima koji trenutno postoje u Srbiji i Balkanu, pokažu sve ono što su učili godinama", ističe dr Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra Niš.

Sonja Janković, kao jedna od najboljih, primljena je u Klinički centar u Nišu pre 6 meseci. Kaže da je za ovo kratko vreme mnogo naučila.

"Ovo je motivacija za dalji napredak i rad, jer vidite da je neko prepoznao vaš trud i rad tokom 6 godina studiranja. Sav napor koji ste uložili je prepoznat i to je zaista lepo", dodaje dr Sonja Janković, radiolog.

 U Kliničkom centru ističu da je za njih veoma važno što su uz saglasnost Ministarstva pre 4 godine vratili mogućnost volenterske specijalizacije. Na taj način im je olakšano da najbolje mlade stručnjake zadrže u Kliničkom centru i ponude im posao.

Komentara: 0


#   Niš   zapošljavanje     Klinički centar Niš   Zoran Radovanović   Vlada Republike Srbije   studenti   Klinički centar
@tigerzoki @Vlada_SR @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima